Novinar 021 Zoran Strika proglašen za najboljeg mladog novinara u Srbiji

Novinar Radija i Portala 021 Zoran Strika dobitnik je ovogodišnje nagrade "Marina Kovačev" za 2019. godinu za najboljeg mladog novinara u Srbiji, koju dodeljuje Novosadska novinarska škola.
Novinar 021 Zoran Strika proglašen za najboljeg mladog novinara u Srbiji
Foto: 021.rs

To je saopšteno večeras na ceremoniji dodele u Novom Sadu. Članovi žirija bili su Vesna Radojević (KRIK), Dina Đorđević (CINS), Gordana Bjeletić (Južne vesti), Svetlana Bošković (Fondacija Marina Kovačev) i Siniša Isakov (profesor na Akademiji umetnosti).

Kako je naveo žiri, svojim celokupnim radom protekle godine Zoran Strika se izdvojio među brojnim kandidatima koji u konkurisali za Godišnju nagradu "Marina Kovačev", a u svojim tekstovima i prilozima se bavio temama od izuzetnog značaja za javni interes.

Strika kaže da je nagrada priznanje za uspešnu godinu u profesionalnom smislu, ali i motivacija za dalji rad.

"Postoji dosta mladih novinara koji zaslužuju jedno ovakvo priznanje i koji u svojim redakcijama rade dobar posao i svakodnevno su na usluzi građanima. Uz dužno poštovanje kolegama i koleginicima iz drugih nezavisnih medija i istraživačkih centara, koji rade odličan i važan posao, drago mi je što je žiri prepoznao rad lokalnog novinara, jer su upravo lokalni mediji ta prva linija odbrane javnog interesa i prva adresa kojoj će se nezadovoljni i zabrinuti građani obratiti. U krajnje nezahvalnoj situaciji kada mediji koji se trude da pristojno i profesionalno obavljaju svoj posao bivaju prokazani kao neprijatelji naroda ili opozicioni plaćenici, važno je da postoje i ovakvi trenuci koji će da ohrabre mlade ljude da se bave jednim od najvažnijih poslova za društvo u kojem živimo. Na kraju, hvala redakciji 021 što mi je dala priliku da radim ono što zaista želim i volim".

Od 2001. godine ova nagrada se dodeljivala novinarima iz Novog Sada koji se istaknu u oblasti informativnog, analitičkog ili istraživačkog novinаrstva. Od prošle godine nagrada nosi ime Marine Kovačev, istaknute mlade novinarke i aktivistkinje i dodeljuje se novinarima sa teritorije cele države.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Među prethodnim dobitnicima koji su poneli ovo prestižno priznanje su još četvoro novinara Medijske kuće "021", a to su Žarko Bogosavljević, Aleksa Vukovac, Asja Francisti i Dejan Stojičić.

Zoran Strika je rođen 1995. godine u Novom Sadu, a na Radiju i Portalu 021.rs je od 2015. godine. Osim toga, pisao je za Fairpress.eu, studentske medije Žurnalist i Univerzitetski odjek. Njegovi tekstovi su objavljivani u još nekoliko domaćih i regionalnih medija poput nedeljnika Vreme i portala Cenzolovka, a prenošeni su i na mnogim nacionalnim i regionalnim medijima poput B92, RTS, N1, Nedeljnik, Blic, Buka, Autonomija...

  • Ponosni drugar

    21.12.2019 17:07
    Naslov
    Svaka cast kume!
  • Hm...

    18.12.2019 10:38
    Čestitam redakciji što ima ovakve ljude, onomad Gorica sad Zoran dobio nagradu! Čestitam još jednom i želim Vam sve najbolje!
  • Mayya

    18.12.2019 08:36
    Volim ovakve vesti. Daju nadu u bolje sutra. Čestitke mladom novinaru!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.