Najbolje obrade pesama večeras u Presluškivanju

Original ili obrada - tema je koja će se naći na dnevnom redu novog Presluškivanja, posvećenog našim i vašim izborima najboljih "kavera".
Muzičko-obaveštajni sektor Radija 021 (MOS) i ove nedelje priprema odličnu emisiju, a nakon dosadašnjih 12 izdanja Presluškivanja, na red su došle obrade. 
 
Bilo da je neka legenda obradila legendu ili je nepoznat pank bend iz Čuruga obradio The Smiths - mi smo tu da tome posvetimo pažnju, diskutujemo i presluškujemo.
 
Novo Presluškivanje premijerno se emituje večeras, 14. avgusta, na Radiju 021 od 20 časova, a možete da slušate na 92,2 MHz ili putem našeg lajv strima.  
 
Takođe, emisiju možete da slušate u celosti i onlajn već od subote, 15. avgusta, kad će se naći na mixcloud nalogu Radija 021. 
 
Sve novosti u vezi sa našom i vašom muzičkom emisijom pratite na Fejsbuku, Tviteru ili Instagramu, a autorima možete da pišete na mejl presluskivanje@021.rs.
 
Do nove emisije, poslušajte našu poslednju emisiju o pesmama sa posvetom.
 
  • Zoki_NS

    14.08.2020 15:09
    I Put a Spell on You
    Originalnu verziju pesme "I Put a Spell on You" izvodi Jay Hawkins. Pesmu je, pored ostalih pevaca, obradio i Bryan Ferry, a meni ta obrada zvuci bolje od originala.
  • Cinjenica

    12.08.2020 22:41
    Nigde originala
    Na ploči FIJAKER STARI

    Godina izdanja: 1974
    Izdavač: PGP RTB

    ZVONKO BOGDAN
    Fijaker Stari (EP)
    Izdavač: PGP RTB (EP 11135) 1974. godina

    nigde nema citiranja originala!
  • https://sr.wikipedia

    12.08.2020 22:24
    чињеница
    У реду је на https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Звонко_Богдан се не наводи "Фијакер стари" као ауторска песма Звонка Богдана.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.