Vojvođanski bluz bend i UV onlajn svirkom vraćaju kulturu sećanja u Novi Sad

Muzički događaj "Novosadska kultura sećanja" održaće se i ove godine, ali zbog epidemiološke situacije publika će sve sadržaje moći da prati onlajn.
Vojvođanski bluz bend i UV onlajn svirkom vraćaju kulturu sećanja u Novi Sad
Foto: 021.rs
Bilo je planirano da se "Novosadska kultura sećanja", četvrtu godinu za redom, kao i do sada, organizuje u maju, ali je nepozvani gost poremetio namere čitave planete, pa i jednog gradskog događaja koji ima nameru da čuva sećanje na one koji su činili i čine novosadsku rok scenu živom.
 
Iz tog razloga "Novosadska kultura sećanja" u ovoj čudnoj 2020. stiže u decembru, a pripremili smo zanimljive sadržaje koje ćete moći da pratite iz udobnosti svog doma. 
 
Kao i svaki put do sad, centralni događaj je koncert, na kojem će ove godine nastupiti čuveni Vojvođanski bluz bend, čija je pesma "Vreme je za Novi Sad" svojevrsna himna "Novosadske kulture sećanja", a moći ćete da pratite i nastup poznatog novosadskog sastava UV.
 
Koncert je zakazan za sredu, 9. decembar, sa početkom u 18 časova, a moći ćete da ga pratite na Fejsbuk stranici Radija 021, preko live stream-a koji realizujemo uz pomoć prijatelja iz Muzike za imunitet.
 
Naravno, "Novosadska kultura sećanja" ne može da protekne bez razgovora o gradskoj rok sceni sa njenim aktivnim učesnicima. Sada ćete moći da pogledate dva podcast-a, te da čujete šta imaju da kažu Nebojša Reljin Feki i Nebojša Ćato. Razgovor vodi muzički urednik Radija 021 Ivan Varnju, a da sve to izgleda i estetski lepo pobrinuli su se drugari iz "Zebra studija"
 
Raspored:
 
Ponedeljak - Razgovor sa Nebojšom Reljinom Fekijem - 18 časova (Fejsbuk Radija 021 i sajt 021.rs)
 
Utorak - Razgovor sa Nebojšom Ćatom - 18 časova (Fejsbuk Radija 021 i sajt 021.rs)
 
Sreda - Koncert "Novosadska kultura sećanja" - Vojvođanski bluz bend i UV - 18 časova (onlajn)
 
 
"Novosadsku kulturu sećanja" organizuje Fondacija "Čuvarkuća" uz podršku Gradske uprave za kulturu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.