Slušaoci Radija 021 se izjašnjavali o nacionalnosti

Popis stanovništva ove godina planiran je za prvu polovinu oktobra, a popisivače očekuju u najmanju ruku neočekivani, ali i vrlo kreativni odgovori kada se građani budu izjašnjavali o svojoj nacionalnosti.

Naravno, takvih odgovora je izuzetno malo, ali uvek privlače pažnju.

Na nedavnom popisu stanovništva Crne Gore, anonimna grupa Crnogorski Džedaji, koja je pre popisa pozvala građane da se tako izjasne, nije uspela da pređe cenzus od 100 građana. Međutim, pod kategorijom "ostali" našli su se Eskimi, Vile, Božja bića, Amebe, Čovek-žene, Nemački ovčari, Kikirezi, Razočarani, RH pozitivni, Polutani, Gorštaci, Komunisti, Templari, Avatari, Nindža-ratnici, Snorkijevci, Štrumfovi, Transformersi, Vini Pu, Aboridžin, Bušman, Čerkez, Crveni Kmer, Lakota Sijuks, Mohikanac, Navaho Indijanac, Posljednji Mohikanac, Samuraj, Sijuks, Šošon, Zulu, Vizigot, Poglavica izgubljenog plemena...

Kakva kreativnost se može očekivati od Novosađana, odgovarali su danas slušaoci Radija 021, a koliko su kreativni procenite sami.

Kao ateista! :)

Glasno sa fuck you!:))

Džedajj! :)

Šošon.

Crnac.

Fruškogorski jeti.

E ovako, da bi poštovao porodičnu tradiciju ja ću se izjasniti kao pripadnik plemena Bantu. Naime, moj otac je pre sad već 20 godina na poslednjem popisu u SFRJ mene i burazera prijavio kao Bantustance jer nije mogao da nas registruje kao Jugoslovene jer je popisivač u to vreme bio uporan u tome da se mora izjasniti o deci kao o pripadnicima jednog od 6 naroda u tadašnjoj državi. Njega je to užasno povredilo što ne možemo biti Jugosloveni te nas čovek prijavi kao Bantustance, a posle 5-6 godina od tog popisa smo boravili kod ćaletovih prijatelja u Sloveniji i seti se čovek da je čitao da li Delo ili Mladinu i da je bila reportaža o multietičnosti u Vojvodini i kako ima 37 različitih nacija i kao zanimljivost je napisano da ima i 2 registrovana Bantustanca.

Taj bi popisničar kod mene krvavo zaradio svoju platu, kad bih krenula po stablu odakle nas sve ima... idi bre ... dao bi odmah otkaz :)

Moram se pridružiti prethodnoj izjavi. Na prošlom popisu sam se izjasnio kao Marsovac (i time postao jedan od malobrojnih) iz istih razloga tj. kada sam hteo da se izjasnim kao Jugosloven, popisivač mi je rekao: "Aha... znači pod - ostali!". "Jel' tako!?" rekoh mu "Onda me piši kao Marsovca!!!" i tako... postadoh pripadnik retke nacije na ovoj gromadi koja pichi kroz vaseljenu!!! :) Kako sam od tog vremena puno prošao, pa samim tim se i promenio, napredovao u svim sferama života, mislim da ću se ovog puta izjasniti kao Jedi sa Marsa :) May the force be with you!!!

Štrumfeta :)))

Zašto nasedati na gluposti proizašle iz Francuske revolucije, zvane narodnost ili nacionalnost. Zar nismo svi samo ljudi i ništa više :o)

Lemur.

Kao što se pevalo osamdesetih: Ja sam Nneprilagođen(a) skoro svemu u ovoj našoj zemljici!!! Vojvođan.

Vrlo jednostavno - Čovek.

Kao Vojvođanin, paganin-anglikanac mormonsko-muslimanske veroispovesti...

Pigmej........možda mi neće verovati.....al šta je tu je :D :D :D :D

Marko Kraljević ili Čak Noris, ne mogu da odlučim.

Ja ću biti Štrumpf, a moja draga naravno Štrumpfeta pošto nas ovi Gargamelii Drndare konstantno drndaju.

Ja cu da se izjasnim kao Budala i biću pripadnik najbrojnije nacije u Srbiji !:-)

Dizelaš.

Dokle god smo Marsovci, Budale i Jugosloveni biće nam ovako! Ja sam srpskinja i ponosna sam!

Zamisli facu nacionalno osvešćenog popisivača kad sam mu kaz'o da sam Eskim!

Ja ću biti Demokrata, nadam se da ću animirati popisivača i dobiti 11 soma demokratskih dindži.

Kao Maklaranac.

Egzotični Papuanac.

Izjasniću se kao merino ovca! Te su odlične za šišanje!

Ja sam (al ozbiljno): austro-bugarin i po veroispovesti bogumil. Al ozbiljno!

I ja sam Eskim kad me blam što sam Srbin!

Ja ću se izjasniti kao begeč.

Stanovnik rezervata vidovdansko naselje.

Hipik, prljavi hipik!

Hazar sam otkad znam za sebe. :-)

  • Srbin iz Vojvodine

    20.08.2011 07:59
    http://www.nocistrazivaca.rs/

    Za sve Sith i Jedi sugradjane

    http://www.nocistrazivaca.rs/
  • @Srbin!

    20.08.2011 07:09
    SVAKA CAST!
    "Ja sam Srbin pravoslavne veroispovesti. Početkom devedesetih sam morao da napustim svoj grad upravo iz tog razloga. Sad živim u Novom Sadu, koji se nalazi u Vojvodini a Vojvodina je deo Srbije (sviđalo se to nekom ili ne...). Ja sam i Srbijanac i Kosovar i Vojvođanin i Krajišnik. Zanimljivo kako multietničnima smeta pominjanje srpstva.....dakle, Srbin sa velikim S. Eh da, Slovaci, Mađari, Romi, Hrvati...su moja braća! Moji sunarodnici. Moji sugrađani! To mom srpstvu uopšte ne smeta. Dapače!"
  • Troll

    19.08.2011 07:45
    Ajmo braco mozemo i do 90%, sa nasim zenama i decom koja imaju tudjinsku krv znate sta moramo da radimo. A ovi sto pljuju koru hleba koju uzimaju od nas nek idu gde im sladje, al nas nek ne vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.