Novosađani izabrali: Najbolji je burek u Rumenačkoj 106

Kroz živa uključenja u program Radija 021, slanjem sms poruka i putem društvenih mreža, Novosađani su za najbolji burek u Novom Sadu izabrali onaj koji se pravi u pekari u Rumenačkoj 106.

Glasalo ih je preko 350, a voditeljski par Radija 021, Marina Divljak i Jovan Stojanović Cope su uz pitanje "gde se prodaje najbolji burek u Novom Sadu" ujedno nagradili i najkreativniji odgovor.

Ubedljivi pobednik je čuvena i stara pekara "Burek plus" prekoputa Doma zdravlja u Rumenačkoj. U ovoj pekari se može kupiti najbolji burek u gradu, bilo slatki ili slani, a Novosađani kažu da ima poseban ukus kome retko ko može da odoli.

"Pola familije mi je u tom poslu. Ja sam ceo život u pekari, a počeo sam ovde da radim od 1987. godine. Onaj što je napisao onaj natpis na majici "100 posto Bosanac", e pa ja sam vam 200 posto burekdžija. Nema tu neke tajne, svi spremaju burek na isti način, samo je pitanje ličnog osećaja u rukama koji neko ima pri pravljenju bureka. Bitan je i odabir materijala, koji se uzima sa tržišta. Ceo život se ta veština usavršava, nije to od juče", priča za 021 Tomislav Pejovski, vlasnik pekare u Rumenačkoj.

Pekara "Burek plus" u Rumenačkoj postoji od 1968. godine, a osnovala ju je porodica pekara, koja se decenijama bavi ovim poslom.

Voditelji Radija 021 primali su u utorak tokom prepodneva različite odgovore, a među stotinama novosadskih pekara i buregdžinica, samo desetak može da se pohvali time da im je burek "na ceni".

Nominovane su bile jedna od novijih buregdžinica koja se nalazi u Stražilovskoj ulici i koja peče burek ispod sača, potom pekara "Sajam" u Narodnog fronta, pekara "Nikoloska" u Petrovaradinu, burek ispod sača iz buregdžinice u Svetislava Kasapinovića i još neke. Puno njih je za najbolji burek izabralo onaj koji se pravio kod "Đorđevića" u Dunavskoj, ne znajući da se ta čuvena pekara zatvorila pre godinu dana i da je na tom mestu sada butik.

Marina i Cope su ujedno za najkretivniji odgovor izabrali poruku Jovane Banovački - "Prava žena zna da prepozna lepotu masnog bureka". Kao nagradu, oni su Jovani za doručak odneli njen omiljeni burek i jogurt, upravo iz pekare "Burek plus".

  • Manda

    31.01.2022 10:29
    Burek
    Nisu to bureci sa sirom nego surutka sa grizom. Na krajevima polomis zub. A na sredini treba kasika jer curi. Onaj prazan a drugi slan
  • burek

    05.03.2020 09:12
    burek
    djordjevic kod socijalnog je najbolji
  • Mira

    29.01.2020 22:12
    Meni su najbolje pite ispod saca u Rumenackoj 29, nov lokal, al pite boli glava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.