"Don't Stop Me Now": Žurka posvećena Frediju Merkjuriju u Radio kafeu

Veče posvećeno legendarnom Frediju Merkjuriju, frontmenu grupe Queen i kantautoru, pod nazivom "Don't Stop Me Now" organizuje se u Radio Kafeu (Miletićeva 45) u subotu, 28. marta.
"Don't Stop Me Now": Žurka posvećena Frediju Merkjuriju u Radio kafeu
Foto: 021.rs
Ovim se u Radio kafeu nastavlja tradicija događaja posvećenih ličnostima koji su oblikovali muziku kakvu danas poznajemo. Za razliku od prethodnih kantautorskih večeri, ova će se održati u subotu, tako da vas očekuje prava žurka.
 
Na "Don't Stop Me Now" žurci imaćete priliku da pogledate neke od najboljih nastupa benda Queen, uključujući i "Live Aid" i deo koncerta na Vembliju. Nakon toga, slušaćemo najbolje od Fredijeve muzike, uključujući i pesme iz njegove solo karijere, po izboru novinara Radija 021.
 
 
Čućete neke od najvećih hitova kao što su "Bohemian Rhapsody", "Don't Stop Me Now", "Crazy Little Thing Called Love", "Somebody to Love", "We Will Rock You" i "Killer Queen", ali i one potcenjenije pesme poput "Seven Seas of Rhye", "Death on Two Legs", "I'm in Love with My Car", "Keep Yourself Alive", "The March of the Black Queen" i "Now I'm Here".
 
 
Budući da je Fredi Merkjuri bio svojevrsna modna ikona, ali i da je studirao dizajn, odevna kombinacija koja bude najviše odgovarala njegovom ekstravagantnom stilu biće simbolično nagrađena. U obzir dolazi sve od šljokica i perja pa do jarkih boja.
 
Fredi Merkjuri rodio se kao Farok Bulsara 5. septembra u Zanzibaru i sticajem okolnosti završio u Engleskoj gde je 1970. godine osnovao jedan od najvećih bendova u istoriji muzike, Queen. Iako je ostao upamćen pre svega po svojim glasovnim mogućnostima, Fredi je bio i jedan od glavnih tekstopisaca benda, a svirao je i klavir. Upravo je Fredi napisao tekst za pesmu koja je više puta proglašavana najboljom pesmom ikad, "Bohemian Rhapsody", a iz njegovog pera izašle su i "Love of My Life", "Killer Queen", "Your My Best Friend" i druge.
 
 
Njegovo prisustvo na sceni često je opisivano kao hipnotišuće. Znao je da "upravlja" publikom kao niko pre i niko posle njega. Jednom je rekao da neće biti rok zvezda već legenda i to je svakako ostvario. Preminuo je od upale pluća koja je bila preteška za njegov imuni sistem oslabljen sidom. Queen je nastavio da svira sa drugim izvođačima posle njegove smrti. Šou se nastavio. Ipak, uprkos sjajnim muzičarima u sastavu benda, Fredijevu harizmu niko nije mogao da zameni.
 
Kao omaž Frediju puštaćemo snimke sa lajv nastupa Queen-a i slušati najbolje od njegove muzike. Događaj počinje u 21 čas, a ulaz je besplatan

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".