Promocija knjige Milana Doga "Ministarstvo vremena" u Radio kafeu

Promocija knjige "Ministarstvo vremena" autora Igora Lečića, alijas Milana Doga, održaće se danas, 8. marta, u Radio kafeu (Miletićeva 45).
Promocija knjige Milana Doga "Ministarstvo vremena" u Radio kafeu
Foto: 021.rs
Knjiga sadrži 320 strana hronike nestvarnog u formi stripa, odnosno grafičkog dnevnika koji uključuje aktuelne dnevno-političke teme, ali i bitne fenomene i događaje, navedeno je u recenziji izdavača "Quntin Gvero".
 
"Milan Dog se pojavio na Fejsbuku i Tviteru kao uskok ili Tomas Pinčon ilegalnog strip univerzuma, jezzirajući fotostrip sa trash medijskim terorom. Ironizirajući taj isti, medijski teror, a dakako i povremeno upuštajući se i u autofikciju, Milan Dog je za kratko vreme stekao velik broj poklonika koji svakodnevno prate i isčekuju negov grafički esej. Bez pretencioznosti, ambiciozne afirmacije tehnike pretvaranja fotografije u strip, ali sa vrlo sofisticiranim odnosom prema tekstu u oblačićima, Milan Dog je kombinovao: strasno i smešno, slobodu i odgovornost, svestan tehnike, jezika i trenutka kom svedoči. Doživljavajući ga kao dokumentaristu Ticijana Sklavija kog snabdeva ovdašnjom džabanom horora, koji bi forenzički Dilan Dog mogao obraditi, nije ni čudno što je mutirao sopstveni identitet, očekujući u znamenitom serijalu našu epizodu", opisano je u recenziji. 
 
 
Na promociji izdanja govoriće novinar Aleksej Kišjuhas, slikar Dragan Matić, strip crtač Zoran Janjetov, dizajner Vladan Joler, izdavač Jovan Gvero i autor Igor Lečić.
 
Događaj počinje u 17 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".