Predavanje o dijabetesu i visokom krvnom pritisku

Predavanje na temu "Dijabetes i visok krvni pritisak" održaće se u sredu, 1. septembra, u Savetovalištu za dijabetes Doma zdravlja.
Predavanje na temu "Dijabetes i visok krvni pritisak" održaće se u sredu, 1. septembra, u Savetovalištu za dijabetes Doma zdravlja.

Predavanje počinje u 17 časova.

Od početka juna svi dijabetičari, koji poseduju aparate za merenje šećera u krvi "Accu-Chek" mogu očitati svoje rezultate na najsavremenijem aparatu. Očitavanje aparata je besplatno, a građani treba da, prilikom odlaska u Savetovalište, ponesu svoje aparate za merenje šećera u krvi "Accu-Chek".

Očitavanje će biti rađeno pomoću aparata "Smart" printera koji iz ličnih aparata "Accu-Chek" uzima podatke i daje grafički prikaz svih rezultata za određeni period što znatno olakšava kontrolu šećerne bolesti i uspešnost terapije.

Raspored predavanja za septembar:

- 8. septembra u 17 časova, tema  "Dijabetes – rizik za oboljenje bubrega. Kako sprečiti?"

- 15. septembra u 17 časova, tema "Prevencija komplikacija dijabetesa primenom alfa-lipoinske kiseline"

- 22. septembar u 17 časova, tema "Kako regulisati nivo šećera u krvi – saveti"

- 29. septembra u 17 časova, tema "Terapija insulinom - saveti"

Telefon za informacije u Savetovalištu je 4879-437.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije

Deo Telepa bez vode

Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 15 sati biti deo Ilirske ulice (od Ulice Jovana Popovića do Futoškog puta).

Od sutra očitavanje brojila za oktobar

Radnici Novosadske toplane od srede, 20. oktobra očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za oktobar.