Radovi na sanaciji nekoliko novosadskih ulica

U okviru redovnog održavanja putne infrastrukture, u toku su radovi u nekoliko ulica.
Tako će Ulica cara Dušana Silnog u Veterniku biti asfaltirana u dužini od oko 800 metara, kolovoz proširen na pet metara, a izgradiće se i ivičnjaci.  
 
U Veterniku je prethodno uređena i Ulica Milivoja Živanovića, gde je asfaltiran kolovoz u dužini od oko 170 metara, kažu u Zavodu za izgradnju grada.
 
Radovi na popravci kolovoza obavljeni su u MZ "Adice". U Ulici kneza Vlastimira, u dužini od 400 metara, asfaltiran je kolovoz, postavljeni su ivičnjaci i rešen je problem odvodnjavanja, dok je u Ulici Branka Ilića asfaltirano oko 220 metara kolovoza koji je do tada bio pod tucanikom. 
 
Suvoborska ulica je sanirana tako što su u delu ulice od Futoškog puta obavljeni radovi na asfaltiranju, dok je u drugom delu ulice izvršeno nasipanje struganim asfaltom uz dodavanje specijalne emulzije. Na taj način se, navode u ZIG-u, postiže veći kvalitet i duža trajnost ovakvog tipa kolovozne konstrukcije.
 
Struganim asfaltom saniran je i deo Šumske ulice, od Gorana Kovačića do broja 60, kao i 400 metara Ulice Pavla Bakića, gde je rešeno i pitanje odvođenja atmosferskih voda.
 
U Ulici Milana Savića na Telepu, od broja šest do Ulice Kapetana Berića, u dužini od 140 metara i širini od pet metara, izgrađena je nova kolovozna konstrukcija sa dva sloja asfalta. Izvršena je nivelacija šahtova, kao i izrada slivnika, a postavljeni su i ivičnjaci sa obe strane kolovoza.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije