Prevoz autobusima GSP-a za vreme Exita

GSP će i ove godine organizovati prevoz autobusima tokom Exita.

S obzirom na očekivan velik priliv gostiju u Novi Sad, uz izmene na redovnim linijama uvode se i vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave, tako da će saobraćaj biti organizovan na sledeći način:

Redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima u skladu sa predviđenim vremenima za odlazak i povratak sa festivala. Od 8. do 11. jula na linijama 3 i 9 biće uvedeni vanredni polasci u 3:30 i 4 časa od restorana "Trag" do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9). Na vanrednim polascima autobusi će saobraćati redovnim trasama kretanja uz korišćenje svih redovnih stajališta.

Posetiocima festivala obezbeđen je prevoz od Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice do kampa na Štrandu, kao i do Tvrđave, redovnim linijama koje će po potrebi biti pojačavane.

Od 7. do 10. jula uvodi se vanredna linija od kampa na Štrandu do restorana "Trag" u Petrovaradinu sledećom trasom: Okretnica Štrand  – Fruškogorska ulica – Bulevar cara Lazara – Stražilovska ulica – Ulica Žarka Zrenjanina – Bulevar Mihajla Pupina – Beogradska ulica – Preradovićeva ulica. Zglobni autobusi na čijim displejevima će biti ispisano "Exit fest" polaziće na svakih 40 minuta od 18 časova do ponoći (18h, 18:40h, 19:20h, 20h, 20:40h, 21:20h, 22h, 22:40h, 23:20h i ponoć), a zaustavljaće se samo na redovnom autobuskom stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (Banovina).

Od 8. do 11. jula uvodi se vanredna linija od restorana "Trag" do kampa sledećom trasom: Preradovićeva ulica – Beogradska ulica - Bulevar Mihajla Pupina – Ulica Žarka Zrenjanina – Stražilovska ulica - Bulevar cara Lazara – Fruškogorska ulica – okretnica Štrand. Zglobni autobusi na čijim displejevima će biti ispisano "Exit kamp" polaziće na svakih 40 minuta od 2 do 6 časova (2h, 2:40h, 3:20h, 4h, 4:40h, 5:20h, 6h), a zaustavljaće se samo na stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (ispred Skupštine grada).

Osim karte za jednu vožnju, koja se kupuje u autobusu i košta 55 dinara, posetiocima je obezbeđena i mogućnost prevoza uz nedeljnu kartu od 715 dinara. Nedeljna karta će moći da se kupi na kioscima GSP-a, u Exit kampu, u minibusu na platou ispred Železničke stanice.

Autobusi koji će saobraćati na linijama do festivala i kampa biće posebno obeleženi.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije