Menu 021

Uređuje se zelenilo na putnom pravcu Novi Sad – Čenej

"Gradsko zelenilo" izvodi radove na putnom pravcu Novi Sad – Čenej.
Novi Sad 07.12.2018. | 16:01 > 18:17
Kako navode iz "Gradskog zelenila", jedan od osnovnih ciljeva tog preduzeća je i povezivanje zelenih površina uz putne pravce koji spajaju grad sa prigradskim naseljima.
 
Za područje Čeneja, kao i za najveći deo Vojvodine, karakteristična je slaba pošumljenost, a zimi i pojava snežnih nanosa duž puteva. Tokom ostalih godišnjih doba na putu prema Čeneju česti su jaki udari vetra, tako da je važno formiranje vetrozaštitnog pojasa, kažu u "Gradskom zelenilu i dodaju da se na pomenutom putnom pravcu, u okviru postojećeg drvoreda, nalazi 130 stabala lipe koja su vremenom oštećena i koje je potrebno zameniti.
 
Umesto njih, radnici "Gradskog zelenila“ na površini duž puta Novi Sad – Čenej sade 300 stabala platana, javora i lipe. Planirano je i podmlađivanje žive ograde, kao i orezivanje postojećih stabala. Кrčenje samonikle vegetacije završeno je na 6.340 kvadratnih metara, kažu u tom javnom gradskom preduzeću.
 
U zoni autobuskih stajališta biće postavljene 22 klupe i osam drvenih korpi za otpatke.
Autor: 021.rs
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest