Tribina "Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti" 24. februara u CK13

Tribina "Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti" održaće se u ponedeljak, 24. februara u Omladinskom centru CK13.
Tribina "Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti" 24. februara u CK13
Foto: 021.rs
Dvadesetosmogodišnji Milovan Ivić preminuo je u Novom Sadu je 4. maja 2018. godine, nakon što je prethodne noći sa prijateljicom i prijateljem bio priveden u policijsku stanicu i brutalno pretučen od strane nekoliko policijaca, i neposredno nakon ponovnog prebijanja na javnom mestu u noći između 3. i 4. maja.
 
Istina o stvarnim okolnostima njegove smrti ostala je sakrivena i negirana krivotvornim postupcima policije i novosadskog tužilaštva kojim se "utvrđuje" da je Milovan Ivić preminuo usled fatalne kombinacije narkoanalgetika i alkohola u krvi, pri čemu se prebijanje u policijskoj stanici i stepen fizičkih povreda uopšte ne pominju.
 
Jedan od policijaca iz pritvorske jedinice svedočio je da "niko nije primenio silu na privedenim licima, a posebno niko nije upotrebio palicu. Ta lica su nastavila sama da se povređuju. U jednom trenutku sa klupe pao je na pod Ivić i razbio levu arkadu."
 
Policijski inspektor koji je vodio istragu o smrti Milovana Ivića rekao je da je Diani Ćelić, majci preminulog mladića, "predočeno kompletno činjenično stanje i da je nemoguće da sve poluge sistema budu udružene radi zavere". U sudbini Milovana Ivića, i u navedenoj izjavi policijskog inspektora, zgusnuta je sva istina o obeščašćenom društvu koje se do sada nije sasvim suočilo sa prirodom svakodnevnog spontanog saučesništva ili organizovanog udruživanja svih poluga državnog sistema u zaveri, korupciji, nasilju i zločinima.
 
Na tribini "Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti", razgovaraće se sa Dianom Ćelić, majkom ubijenog mladića, Vladicom Ilićem iz Beogradskog centra za ljudska prava i Jelenom Krivokapić iz organizacije Forum Roma Srbije.
 
Tribina počinje u 19 časova.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije