Rukometaši Vojvodine treći put zaredom osvojili Superkup

Rukometaši Vojvodine pobedili su ekipu Spartaka rezultatom 24:18 (12:9) u finalu Superkupa Srbije, pa su na taj način su uspeli da odbrane ovaj trofej i produže status šampiona na još godinu dana.

Rukometaši Vojvodine pobedili su ekipu Spartaka rezultatom 24:18 (12:9) u finalu Superkupa Srbije, pa su na taj način su uspeli da odbrane ovaj trofej i produže status šampiona na još godinu dana.

Subotičani su bolje otvorili utakmicu i imali su nekoliko puta po dva gola prednosti, sve dok Novosađani u 21. minutu nisu po prvi put poveli sa 8:7.

Od tog trenutka Spartak Vojput nije imao rešenja za Vošinu sjajnu odbranu kojom je danas na najbolji način komandovao iskusni Aleksej Rastvorcev. Crveno-beli su na poluvreme otišli sa tri gola prednosti.

Najveću prednost od šest golova razlike zabeležila je ekipa Nikole Markovića u 51. minutu utakmice, već tada je i pitanje pobednika bilo rešeno. Dobrom i čvrstom odbranom Vojvodina je utakmicu rutinski privela kraju.

Najbolji pojedinac u novosadskoj ekipi bio je Filip Marjanović sa sedam postignutih golova, a njega su pratili Rastvorcev i Todorović sa po četiri gola. Za Subotičane je pet golova upisao Đekić, dok je Županjac bio precizan četiri puta.

Trener Vojvodine Nikola Marković nije krio zadovoljstvo ovim uspehom svoje ekipe.

- Čestitao bih svojim igračima na osvojenom trofeju, upravi koja nam je omogućila sve to. Mislim da smo se dobro spremili, imamo seriju od deset utakmica koja nam sleduje, a prvu psihološku barijeru koju imamo spo probili upravo večeras. Takođe, moram da kažem da smo se pribojavali ekipe Spartaka, oni su jedna odlična ekipa koja nastupa u SEHA ligi i imaju više bodova od nas.

Najbolji strelac na današnjoj utakmici Filip Marjanović kaže da mu je drago što su nastavili niz trofeja u Srbiji, kao i da su prvo poluvreme odigrali odlično, dok je u drugom bilo malo oscilacija, ali i da je najbitnije što je osvojen još jedan trofej.

Vojvodina je treći put zaredom osvojila Superkup Srbije.

  • Vi ste ponos nizijeeee

    12.11.2015 06:30
    B R A V O !!!
    Fuzbosi da se ugledjau na ove momke !!!
    Vidite da može !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.