Posle više od pola veka dva novosadska tima u fudbalskoj Superligi

Fudbalski klub Proleter sa Slane bare, dva kola pred kraj sezone, obezbedio je plasman u Superligu Srbije.
Posle više od pola veka dva novosadska tima u fudbalskoj Superligi
Foto: 021.rs
Ulaskom tima sa Slane bare u Superligu, Novi Sad će posle više od pola veka imati dva tima u najelitnijem domaćem fudbalskom takmičenju. 
 
Proleter je već gotovo 10 godina stabilan prvoligaš, a uglavnom je boravio u središnjem delu tabele. Međutim, posle 67 godina postojanja klub sa Slane bare uspeo je da se plasira među najuspešnije timove u Srbiji. Tako će Novosađani naredne sezone moći da gledaju i gradski superligaški derbi.
 
Golovima Čovića, Čolovića i Krstevskog, Novosađani su došli do pobede od 3:1 na gostovanju Radničkom i time sebi obezbedili plasman u viši rang. Trener Nenad Vanić kaže za 021.rs da je plasman Proletera u Superligu veliki trenutak za sam klub, ali i za grad.
 
"Zadovoljstvo zbog plasmana u Superligu je višestruko, kako za meštane, tako i za kompletan grad, za igrače, upravu kluba, navijače i za mene. Proleter piše istoriju i zadovoljstvo je biti deo toga. Svaki uspeh i eventualni neuspeh se doživljavaju na određeni način i te stvari je ponekad teško objasniti. Nije slučajno da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu. Veliko zadovoljstvo je da učestvujem u tome, sve će ovo imati odjeka i u budućim generacijama, imena momaka će se pamtiti", poručuje Vanić.
 
Klub je sezonu počeo dobrim partijama, koje su se poboljšale u drugom delu šampionata, nakon što je na mesto šefa stručnog štaba došao Vanić, Novosađanima poznat po tome što je vodio Vojvodinu na početku prošle sezone.
 
U drugom delu šampionata Proleter je u 13 utakmica ostvario 10 pobeda, jedan meč je izgubio, a u dva susreta je bodove podelio sa rivalima.
 
"Svi mi koji smo povezani sa klubom smo stvorili jednu pozitivnu energiju od prvog trenutka. Na svakom treningu, sastanku, na svakom koraku se pričalo o Superligi, istorijskom trenutku, i da svi moramo da damo doprinos tome. Bilo je dosta odricanja. Živimo u društvu u kojem dosta toga ne funkcioniše kako bi terbalo, nedostaje profesionalizma, nekih stvari koje se podrazumevaju. Ako se ne bavimo problemima i dobrim stvarima, onda će uspeh teško doći. Mi smo se svakog dana bavili detaljima da bismo ostvarili naš cilj. Nismo pustili da se stvari same dešavaju, nego smo ih sami inicirali", priča Vanić za 021.
 
Do kraja sezone u Prvoj ligi Srbije ostala su još dva kola, a Proleter će se susresti sa Teleoptikom i Inđijom, koja je u prvom delu sezone uspela da ih savlada sa 3:0. Vanić kaže da se pripremaju za ove utakmice kao za svaku ranije, te da je veoma važno da pobede, kako bi u Superligu ušli trijumfalno.
 
"Uvek se traži maksimum, ne sme da bude opuštanja. Mi sada, kao budući superligaš, imamo obavezu da pružamo bolje partije. Bilo kakvo opuštanje moglo bi da dovede do toga da se čuju komentari o tome šta ćemo tek raditi u Superligi, ako ne možemo da pobedimo tim koji se bori za opstanak. Uvek moramo da crpimo nove motive koji nas vode da pobeđujemo. Imaćemo obavezu da i protiv Teleoptika i Inđijem nastavimo sa kvalitetnih partijama, posebno iz prolećnog dela sezone. Na kraju želimo da ostvarimo to prvo mesta, da uđemo u Superligu trijumfalno", zaključuje Vanić za 021.rs.
  • Jova

    23.05.2018 07:25
    Bravo dragi Proleter.
  • zoki

    22.05.2018 22:55
    Salajka
    Jeate,igrali protiv Slavije prijateljske da bi se Sasa Colak i Gera Krsmanovic uigrali.
  • Marko

    22.05.2018 20:55
    Ole Brodarac
    Bice to samo jos jedan Bg klub u superligi.Proleter se vraca gde mu je i mesto.Nazalost Novi Sad nekada stabilni drugoligas tavori u nekoj beton ligi, pod nekim novim imenom.Stadion se raspada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.