Pred derbi na Karađorđu: Novajlije protiv učesnika Lige šampiona, sin protiv oca

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u nedelju na "Karađorđu" ekipu Crvene zvezde u derbi susretu 7. kola nacionalnog šampionata.
Pred derbi na Karađorđu: Novajlije protiv učesnika Lige šampiona, sin protiv oca
Foto: 021.rs

Novosađani imaju dve vezane pobede i bez primljenog su gola u poslednja tri meča, ali to ništa ne znači pošto im u goste dolazi lider prvenstva i ekipa koja je pre dva dana izborila plasman u Ligu šampiona gde će se nadmetati sa Liverpulom, Napolijem i PSG-om.

Zvezda je u prvenstvu zabeležila sve pobede u pet odigranih susreta, dok je u kvalifikacijama za Ligu šampiona ostala neporažena u osam duela upisavši četiri trijumfa uz četiri remija.

Trener Novosađana Aleksandar Veselinović smatra da gosti neće kalkulisati i da će biti izuzetno teško igrati protiv ekipe koja na raspolaganju ima dvadesetak podjednako kvalitetnih igrača.

- S druge strane, mi imamo osam-devet igrača koji tek mesec dana igraju zajedno. Bez obzira na to, na teren izlazimo sa željom da pobedimo i nastavimo dobru seriju u kojoj smo u poslednja tri meča. Iako je ovo nova ekipa, oni su dobra grupa odgovornih momaka koji su maksimalno motivisani za derbi.

Strateg "Stare dame" je rekao da u timu neće biti povređenog Damira Zlomislića, ali da će neko od poslednje pristiglih pojačanja u klub sigurno biti u startnoj postavi. U pitanju su Ognjen Đuričin koji je došao iz Spartaka, Darko Bjedov koji je igrao u Gentu i Nemanja Ahčin koji je u Novi Sad stigao iz Krškog.

Veselinović se posebno osvrnuo i na duel oca i sina. Naime, sin Zvezdinog trenera Vladana Milojevića, od ove sezoni nosi dres novosadskih crveno-belih.

- Biće interesantno jer se ne dešava često da otac i sin igraju jedan protiv drugog. Nemanja je veoma talentovan igrač, još je u razvoju i tek će pokazati koliko može. Sigurno će više proživljavati njegov otac nego on. Nemanja je profesionalac i njegove misli biće usmerene na to da pomogne svojim saigračima i bude na maksimalnom nivou.

Trener crveno-belih je dodao i da mu je žao što su navijači Vojvodine odlučili da ne prisustvuju ovom susretu i da nije isto kada igrate uz podršku publike i bez nje. Ujedno je uputio čestitke Zvezdi na ulasku u Ligi šampiona.

Meč Vojvodina - Crvena zvezda igra se u nedelju sa početkom u 19 časova, prenos je na Areni 1.

Podsetimo, navijači Vojvodine juče su saopštili da počinju bojkot prvenstvenih mečeva, a više o razlozima možete čitati u posebnoj vesti OVDE.

  • besan ker

    31.08.2018 18:32
    Kupite, ljudi, godišnju kartu. 3000 dinara stvarno nije mnogo da se isprati 20-ak domaćih utakmica, na stranu kvalitet fudbala i to što se pobednici unapred znaju. Kupiti godišnju za Vošu svakog jula - to je za mene stvar kućnog vaspitanja.
  • Bane

    31.08.2018 14:26
    Karte
    @Pera.

    Pa naravno da ih nema, kad se još ne prodaju utakmica se igra u nedelju a karte se prodaju od subote. Karte se brat bratu u 80% slučajeva prodaju na sam dan utakmice
  • Петровград

    31.08.2018 13:29
    Латинице нема ни на дресовима Титових близанаца. Срамота за ФК Војводину.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.