FK Vojvodina: Navijači protiv uprave - da li Bajatović vodi klub u stečaj?

Članovi skupštine Fudbalskog kluba Vojvodina iz redova navijača kritikovali su sadašnju upravu novosadskog superligaša, koja se, kako su naveli, "po mnogo čemu može okarakterisati kao najneuspešnija uprava kluba još od 2005. godine".
FK Vojvodina: Navijači protiv uprave - da li Bajatović vodi klub u stečaj?
Foto: 021.rs
Navijači su izneli niz optužbi na račun uprave, otvoreno prozivajući predsednika kluba Dušana Vlaovića i člana uprave Dušana Bajatovića. Podsećaju da je aktuelno rukovodstvo na početku mandata, pre godinu dana, obećalo uspostavljanje stabilnosti u klubu i finansijsku konsolidaciju, ali da je umesto toga uspelo samo "da poveća klupski budžet za 2,5 miliona evra i to dovođenjem čak 16 igrača koji svojim kvalitetom ne zaslužuju da nose dres kluba kao što je Vojvodina".
 
U najvišem klupskom telu sedi dosta navijača, koji su nezadovoljni vođenjem kluba, a navode da trenutno rukovodstvo nanosi dodatnu štetu jednom od najstarijih domaćih timova "plaćajući obeštećenje za preplaćene igrače, kao i plaćajući razne komisije, menadžere". Optužuju ih i da falsifikuju finansijske izveštaje kako bi mogli da otkupe dugove.
 
"Napomenimo i to da je, od kako je ova uprava na čelu kluba, 80 posto finansijskih sredstava koje je stiglo na račun uplaćeno kao pozajmica, a ne kao sponzorstvo. Svi treneri u proteklom periodu (Nenad Vanić, Vladimir Buač, Zoran Vasiljević, Ilija Stolica, Aleksandar Veselinović, Dragomir Okuka) u Vojvodini su imali i imaju ogromne plate, iako su kod prethodnih uprava radili za pet puta manje para", stoji u saopštenju.
 
Navijači podsećaju da teren na "Karađorđu" nikad nije bio u lošijem stanju, kao da se Fudbalski centar "Vujadin Boškov" veoma loše održava. 
 
"Takođe, ova uprava nije ispunila ni obećanje dato prilikom dobijanja svog mandata o tome da će klub raditi na tome da afirmiše i pruži šansu za dokazivanje deci iz sopstvene omladinske škole. Umesto toga, dovode se i razigravaju menadžerski poluigrači u poznim igračkim godinama, koji imaju velike plate, a često se ne nalaze čak ni u protokolu za utakmice (...) Takvo nerezonsko poslovanje izaziva opravdanu sumnju da se razlog za potpisivanje ugovora sa pojedinim igračima nalazi u ličnim motivima određenih članova Upravnog odbora".
 
Oni su još jednom podsetili na data obećanja prilikom ulaska nove uprave u klub, zaključujući da se ona krše, a da članovi uprave na utakmice kluba maltene ni ne dolaze. Navijači su se zapitali i da li član uprave Dušan Bajatović vodi FK Vojvodina u stečaj.
 
Još dodaju da planiraju naredne korake, ali za 021.rs nisu želeli da otkriju o čemu se radi. Nasuprot tome, predsednik UO kluba Dušan Vlaović nije se odazvao na pozive 021.rs da prokomentariše navode navijača, ali i da da svoju ocenu rukovođenja klubom u proteklih godinu dana.
 
Ukoliko bi se gledao samo rezultatski aspekt, navijači imaju razloga za nezadovoljstvo. Klub je trenutno osmi tim u prvenstvu, sa četiri pobede, pet poraza i tri remija u 12 mečeva, a u kupu je prošao u četvrtfinale.
 
Prošlu sezonu Vojvodina je završila na osmom mestu na tabeli, što je najlošiji plasman u domaćem prvenstvu još od 2006. godine. I sama uprava je okarakterisala prethodnu fudbalsku godinu kao "sezonu za zaborav".
 
Nova uprava je u 2018. godinu ušla sa odblokiranim računom, posle gotovo godinu dana blokade i nemogućnosti normalnog funkcionisanja. Ipak, tokom 2018. klub je ulazio u nekoliko kratkotrajnih blokada. Takođe, aktuelna uprava je na početku mandata obećala i reviziju poslovanja prethodnog rukovodstva, ali do danas nije poznato šta se sa tim obećanjem dogodilo.
 
Između ostalog, "Stara dama" se našla i među najnestabilnijim klubovima Evrope, prema podacima Međunarodnog centra za sportske studije. Kako pokazuju njihovi podaci, igrači se u Voši zadržavaju u proseku nepunih sedam meseci. Više o tome čitajte OVDE.
  • Marko

    26.10.2018 08:22
    Reket
    Ovde je samo pitanje reketa koji navijaci ne dobijaju, a navikli su.Kod Vuka su bili na platnom spisku i tad je sve odgovaralo.Kod Zbile nisu, pa su ga oterali... kod Bajata nisu pa ga teraju
  • NS

    26.10.2018 08:01
    Oduvek su ovi klubovi služili isključivo za ispumpavanje naših para iz budžeta, bolje da se to ulaže u bolnice i lečenje dece. A ove klošare neću ni da komentarišem, svi znamo da su se okupili oko klubova da bi im služili kao paravan za dilovanje, obezbeđenja i ostali kriminal. Prestanite da dajete naše pare na ove gluposti.
  • Upravni odbor

    26.10.2018 07:49
    Zao nam zbog Volva ...
    Sledeca sednica ce poceti minutom cutanja zbog tvojih kola.
    Samo lepi plakate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.