Odbojkaši Vojvodine pozivaju publiku da ih podrži u revanšu protiv Hahinga

Revanš utakmica šesnaestine finala CEV kupa između Vojvodine i Hahinga odigraće se u sredu, 5. decembra, u maloj sali Spensa.
Odbojkaši Vojvodine pozivaju publiku da ih podrži u revanšu protiv Hahinga
Foto: 021.rs
Iako su poraženi u Unterhahingu sa 3:2 u setovima, Novosađani na domaćem terenu imaju velike šanse za plasman u osminu finala, zbog čega u taboru "crveno-belih" vlada optimizam.
 
Voši je za prolazak u narednu fazu takmičenja potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1, dok bi pobeda pri rezultatu 3:2, dovela do borbe u zlatnom setu.
 
Sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan poručuje da je zadovoljan utakmicom u Nemačkoj, iako su poraženi.
 
"Zadovoljan sam reakcijom posle 0:2 i načinom na koji smo odigrali. Nije bilo lako protiv Hipo Tirola u gostima, to je iskusna ekipa sa odličnim strancima, znaju da igraju, a trenutno su lideri u hjihovom prvenstvu. Mi smo sa takvom ekipom igrali dobro, čvrsto i pokazali da imamo kapacitet za igru poen po poen. Rezultat jeste povoljan za nas, za revanš, a verujem da će i publika prepoznati važnost meča, ispuniti tribine i podržati nas. Na nama je da odigramo kvalitetno i da se svi potrudimo da pobedimo i prođemo u osminu finala", dodaje Boškan. 
 
Za trenera Duška Nikolića važno je to što se sve rešava u Novom Sadu. "Realno, i pored poraza, imamo aktivan rezultat. Dosta će se, naravno, pitati Nemci, ali videćemo u sredu šta će biti. Ko bude više želeo pobedu taj će ići dalje", kaže Nikolić.
 
S druge strane, srednji bloker Stefan Kovačević je oprezan i ukazuje da Vojvodinu očekuje težak meč, kako kaže, jedan od najtežih u ovom delu sezone.
 
"Mislim da se mi najviše pitamo. Ako zadržimo onu atmosferu i energiju iz Nemačke onda je sve moguće. Pozitivan je način na koji smo izneli pet setova i  to kada je rival na svom terenu igrao gotovo bez greške. Očekujem samopouzdanje u revanšu, želim da pokažemo pravi kvalitet, ono što možda nismo pokazali u poslednja dva meča kvalifikacija za Ligu šampiona. Sada imamo novu priliku, a pozivam i publiku da dođe i pomogne nam, jer će nam to mnogo značiti", zaključuje Kovačević.
 
Utakmica između Vojvodine i Hahinga počinje u 20 časova, a ulaz na meč je besplatan. 
  • Laza

    05.12.2018 18:47
    Pitanje za upravu
    Eee,moja upravo,sta ste docekali?Nedja je doktor odbojke to vi odlicno znate i nije mu mesto na tribinama nego na parketu.Sve prolazi samo Vosa ostaje,proci ce i ovo...a vi hocete smeti pogledati ga u oci?Jeftino ste se prodali,jer mirno spavate?
  • vladaNS

    05.12.2018 12:01
    ?
    "UPRAVO", kaže se menadžer, vama kec a ekipi želim prolaz u sledeće kolo da gledamo svetske prvake iz Trentina. Pozdrav iz Vojvodine
  • vladaNS

    04.12.2018 21:24
    ?
    I zašto Kujunža ima malu minutažu? Pozdrav iz Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.