Navijači stopirali dolazak Kosanovića u Vojvodinu

Odluka o novom šefu stručnog štaba FK Vojvodina biće doneta posle Božića, a dolazak Milorada Kosanovića, kojeg su mediji već predstavili kao novog trenera novosadskog superligaša, sada je stopiran.
Iskusni strateg je bio spreman za dolazak u tim za koji je igrao, ali i koji je trenirao. Uprava kluba je donela odluku da u 2019. godinu uđe sa novim trenerom, a "zeleno svetlo" za dolazak Kosanovića u Novi Sad dao je i direktor Napretka.
 
Ipak, na kraju su odlučili navijači koji sede u Skupštini FK Vojvodina. Oni su na sednici Skupštine pokazali da ne žele Kosanovića u klubu.
 
"Sportski razlozi ne postoje, ali postoje nesportski i pritisak navijača koji se protive ovoj odluci. Kosanović će najverovatnije ostati u svom klubu, a sednice Upravnog odbora svakako neće biti do 8. januara", rečeno je za 021.rs.
 
Kosanović je vodio Vojvodinu od 1992. do 1995, a bio je direktor kluba 1989. godine, kada je po drugi put osvojena titula državnog prvaka u tadašnjoj SFRJ. Iako je u prvom delu sezone uspešno vodio Napredak, to, izgleda, navijačima-skupštinarima nije bila dovoljno dobra referenca. 
 
Vesti iz Novog Sada komentarisao je i sam Kosanović, koji je za "Sportski žurnal" rekao da je iz "Vojvodine otišao pre 23 godine, te da verovatno mnogi od njih (navijači) nisu toliko stari". "Dakle, ne poznaju me, ne poznajem ih, niti me interesuju. Sigurno su svesni da ne bi mogli da mi se mešaju u posao, kao što niko nikada nije mogao. Na odmoru sam", poručio je Kosanović.
 
Tvrdnjama da su za protivljenje navijača po sredi nesportski razlozi, moglo bi da ide u prilog to što već izvesno vreme traje "rat" između najvatrenijih navijača sa severa "Karađorđa" i uprave kluba. Navijači su transparentima, grafitima, kao i otvorenim pismima javno izražavali nezadovoljstvo zbog aktuelne uprave, te način na koji se klub vodi.
 
U sve su umešali i veterani "Stare dame" srpskog fudbala, koji su izrazili nadu da će uprava kluba rekonstruisati Skupštinu i da će se u nekom novom sastavu naći mesta i za veterane. Prema saznanjima 021.rs, radiće se na tome Skupštine bude organizovana po Statutu klubu, odnosno tako da u njoj budu zastupljeni i veterani, kao i članovi radne zajednice.
 
Dodajmo i da su se veterani kluba zapitali čiji se interesi zadovoljavaju sa skupštinarima "koji rade po diktatu 'autoriteta iz senke'". Više o tome pročitajte OVDE.
  • Milan

    29.12.2018 23:01
    Navijaci
    Dok god se "navijaci"pitaju nema ništa Vose
    Uskoro će na Slanoj bari igrati umesto Proletera.Ipak je sada Proleter stabilniji klub bez navijača ali sa menadžerima iz Bg (SNS)
  • Zakleo se bumbar

    29.12.2018 22:07
    A sta ce zvezdas u Vosi ?
  • Paolo fcv

    29.12.2018 19:35
    !
    Bravo!
    Kosana isuviše dobro znamo, hvala, NE!
    Mrvu dostojanstva da pokažemo i ne primimo nazad dokazano musavog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport