Odlična partija Grubora za pobedu Vojvodine nad Slobodom

Košarkaši Vojvodine ostvarili su pobedu nad Slobodom rezultatom 94:86 u 22. kolu Košarkaške lige Srbije.
Odlična partija Grubora za pobedu Vojvodine nad Slobodom
Foto: 021.rs
Najzaslužniji za devetu pobedu Novosađana u dosadašnjem toku takmičenja svakako je Miloš Grubor, koji je upisao 33 poena i u produžetku doveo svoj tim do novog slavlja.
 
Voša je dobro počela pred malobrojnom publikom na Spensu, uzevši prvu četvrtinu sa 24:15. Izabranici Filipa Soceka igrali su svoju prepoznatljivu igru, zbog koje su prošle sezone pobrali simpatije mnogih, kada su se kao povratnici izborili za plasman u Superligu. 
 
Na početku druge deonice imali su crveno-beli čak 15 poena viška, ali su gosti počeli polako da se bude i da tope prednost. Drugu četvrtinu su uzeli sa 22:21, treću sa 20:16, a onda je usledila drama u poslednjoj četvrtini.
 
Voša je imala blagu prednost, a u finišu su oba tima mogla do pobede. Najbolji igrač Slobode Markus Lovet doneo je izjednačenje svom timu, ali nije iskoristio dodatno slobodno bacanje kojim je mogao da donese pobedu Užičanima. U napadu je potom bio Grubor čiji je šut za tri poena "ispao" iz obruča.
 
U produžetku viđena je neverovatna igra Grubora, koji je potvrdio svoju ulogu jednog od nosilaca igre Vojvodine ove sezone. U pet minuta Grubor je zabeležio 11 poena zaredom - što je šutirao to je i pogađao, čime je doneo pobedu Voši.
 
Trener Novosađana Filip Socek poručio je nakon utakmice da je presudila volja i da su njegovi igrači više želeli pobedu od protivnika.
 
"Hvala publici na podršci, ali smatram da ovi momci zaslužuju još veći vetar u leđa, jer daju poslednji atom snage na terenu", zaključio je Socek.
 
Vojvodina je trenutno deveta u KLS, a u narednom kolu gostuje četvrtoplasiranom Beogradu.
  • Fan

    24.02.2019 08:33
    Ova pobeda kao dve
    Ne treba zaboraviti koliko ta deca imaju godina i da neke od njih tek ceka karijera! Bljesnu talenti cesto. O treneru da ne pricam, sa obzirom da je klubu dao vise nego sto bi bilo ko drugi, sad je momenat da neki uspesan klub uoci i plati taj kvalitet. Strucni stab takodje, vredno se tu radi, a svasta ih snalazi. Nemam mnogo sta da dodam sem da kazem SVAKA VAM CAST, ZA SVE DO SAD POSTIGNUTO I ZA OVAJ SPEKTAKL, SA PRODUZETKOM, NARAVNO!
  • Ost

    23.02.2019 20:14
    Ne smemo bas tako jednolicno posmatrati stvari. Neki momci su verovatno na kraju sezone morali otici jer nemaju finansijske mogucnosti (npr.roditelji ne mogu da ih finansiraju) da igraju besplatno iako bi verovatno voleli da igraju za Vosu. Ipak, ne odobravam odlazak u sred sezone. To je ono sto mi smeta u mnogim sportovima. Dosao si, budi tu posteno, do kraja sezone pa idi gde hoces. Bez obzira koliko je uobicajeno, normalno i ocekivano, ipak se ostavlja ekipa na cedilu, narocito ako je u pitanju jedan od nosilaca igre. A i klubovi se moraju tako postaviti, bez obzira koliko si dobar igrac, ne mozes doci na dva meseca i za to vreme "zauzeti" nekom igracu mesto jer se on za to vreme mogao uigrati. Pa makar bili poslednji, meni bi bilo draze da 14 nije ni dolazio a da su ovi otisli u oktobru. Ali opet, to je moje neko naivno razmisljanje.
    A Novi Sad, toliki grad, koji je rodni grad tolikim kosarkasima, reprezentativcima, treba da ima ekipu koja igra ABA ligu a ne da bude usputna stanica igracima dok ne nadju nesto iole bolje.
  • NS

    23.02.2019 18:37
    Imao sam sinoć neke obaveze i naprosto sam navijao da ne postignem sve i da imam opravdanje što ne idem na utakmicu (ha-ha-ha) da mi se težak i naporan dan ne završi nerviranjem i gledanjem kako ljudi koje poznajem i poštujem doživljavaju poraz .Bio sam ubeđen da mi nemamo šta da tražimo protiv Slobode koja je ove sezone toliko toga uložila u uspeh kluba ,što materijalno ,što kadrovski ... za razliku od nas koji smo toliko toga izgubili ....Al kako da ne odem ,moram zbog Soceka ,Grubora ,Slobe ,Skoleta ,poznajem te ljude ,ovi druge što ih poznavao su otišli ...
    ipak sam rešio da odem ..sav slomljen i deprimiran a izašao sam punog srca I to da baš Grubor zablista !!!!Živ bih se pojeo da nisam bio !!! Drugi je to osećaj kad prisustvuješ jednoj takvoj utakmici a sasvim drugi kad samo na kraju čuješ rezultat .Kako su se naši momci borili ,koje srce i mentalnu snagu oni imaju .moram da citiram trenera Slobode -igrači Vojvodine su izginului na terenu !!1Mislili samo da ćemo na kvalitet i iskustvo dobiti utakmicu -
    Al što davno reče Njegoš BOJ NE BIJE SVJETLO ORUŽJE VEĆ BOJE BIJE SRCE U JUNAKA !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.