Košarkaši Vojvodine srušili Zlatibor i obezbedili opstanak u KLS

Košarkaši Vojvodine pokazali su odličnu igru protiv Zlatibora, koji su savladali sa 95:86, čime su osigurali opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije.
Košarkaši Vojvodine srušili Zlatibor i obezbedili opstanak u KLS
Foto: 021.rs
Iako se mladi igrači crveno-belih bore u Košarkaškoj ligi da opravdaju ime tima čiji dres nose, a koji ove godine obeležava 70 godina postojanja, i u tome uspevaju, uprkos svim problemima u funkcionisanju kluba, značajnija podrška timu Filipa Soceka sa tribina Spensa i dalje izostaje.
 
Malobrojna publika imala je priliku da gleda uzbudljiv meč, uz nekoliko odličnih poteza, poput sjajnog zakucavanja Danila Matovića preko čuvara. 
 
Početak meča nije bio kakav su igrači Vojvodine priželjkivali. Bolje rangirani protivnik je bolje i započeo utakmicu, iskoristio probleme u odbrani i poveo u prvoj četvrtini 25:22.
 
Međutim, probudila se "crveno-bela mlađarija" i krenula sa svojom igrom. Posle serije od 8:0, povela je sa 35:32, ali su se gosti trgnuli i uspeli da prednost Voše svedu na minimum pred odlazak na pauzu - 46:45.
 
U nastavku viđena je dobra igra Vojvodine, sve linije su funkcionisale, defanziva je bila dobra, a navala je ređala brze akcije. Ipak, usledio je pad u igri, posle plus devet, Zlatibor je uspeo da se vrati i ponovo smanji prednost, što je bila dobra uvertira za neizvesnu poslednju četvrtinu.
 
Iako je teško čuvala prednost, Vojvodina je na minut i po do kraja izborila sedam poena prednosti, a onda je publika videla još jedan biser utakmice. Mladi Aleksa Stojanović se fintom oslobodio od nekadašnjeg kapitena crveno-belih, Krste Bjelice, i potom pogodio za tri poena, čime je stavio pečat na susret između dva rivala. 
 
Pobedom od 95:86, dva kola pre kraja, Vojvodina je i matematički obezbedila igranje u KLS naredne sezone. U sledećem kolu, 10. marta, Vojvodina gostuje Dinamiku, trenutno drugoplasiranom timu na tabeli.
  • TiborPenzes

    08.03.2019 09:08
    Marka Skoka za trenera prvog tima i selektora reprezentacije
  • NS

    04.03.2019 16:46
    Sa ovom pobedom sve je rešeno ! Sad više nema ni teoretske šanse za ispadanje ,a što je interesantno ima teoretke šanse za Super ligu !! Još uvek je to osmo mesto popunjeno .Jako bitna utakmica tj pobeda ,u ovom (u svakom smislu) čudnom 24 kolu KLSa
    Al prvo o nama .Meni su utakmice sa Zlatiborcima uvek od posebnog značaja ,i nekako ih suviše emotivno doživljavam ,još dok smo igrali drugu ligu .Da ne spominjem onu pobedu iz prošle sezone kad je sve krenulo nabolje za nas .I opet ta neka sudbinska veza ,ovo je bila utakmica koja je ozvaničila naš opstanak u KLS. Našim momcima sve čestitke i da se ne ponavljam ,sve sam do sada rekao ,veliki uspeh za ovu mladu ekipu.možda je bolje reći OGROMAN USPEH !!!
    Najbitnije je da smo sve postigli svojim velikim radom ,talentom ,bez ičije podrške ,bez ikakvih zakulisanih radnji .SVAKA ČAST DEČACI !!!
    Moram da prokomentarišem ovo kolo tj utakmicu Tamiš-Vršac. samo pogledajte statistiku .Od 36 min do kraja utakmice Tamiš neda ni jedan koš a Vršac 21 ,od toga 12 iz sl.bacanja .Žao mi je Spartaka ,grčevito se bore za opstanak ,i kad se čulo da je Spartak dobio Slobodu ,Tamiš je stao .Kod nas kažu - sve se vraća ,sve se plaća -
    I ponoviću SVAKA ČAST VOŠI NA ZASLUŽENOM USPEHU POSTIGNUTOM VREDNIM RADOM !!!!!!!!!
  • Limanac

    04.03.2019 16:11
    BRAVO ,BRAVO ,BRAVO !!!! ČESTITKE SVIMA !!!!

    Ovaj put neću komentarisati ove >male sporedne> činjenice oko i u klubu ,samo ću ponoviti rečenicu iz mog prethodnog komentara DA JE SOCEK IMAO OVU EKIPU NA POČETKU PRVENSTVA SIGURNO BI OD NJIH NAPRAVIO EKIPU ZA SUPER LIGU !!!
    Ova utakmica je najbolji pokazatelj ove moje tvrdnje.Ovo je bila prava superligaška utakmica .Ovaj sastav Voše je ušao u željenu formu ,sve je Socek postavio na svoje mesto ,svi su bili odlični ,pet igrača sa dvocifrenim učinkom ...Naneli smo poraz Zlatiboru koji nije znao za poraz 5 kola pre ove utakmice .Tvrda muška utakmice ,od prve do poslednje minute neizvesna ,na -ivici žileta- ....nedostajao je produžetak (ha-ha-ha) I opet smo pobedili ekipu koja je objektivno jača od nas .Toliko lepih poteza ,šteta što publika ne dolazi u većem broju .ovi dečaci i njihov trener to zaslužuju !!!
    I još jednom ČESTITKE SVIMA ,IGRAČIMA ,TRENERU ,STRUČNOM ŠTABU !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport