Navijači Vojvodine: Zbog policijske represije, zatvorena severna tribina "Karađorđa"

Navijači FK Vojvodina danas su saopštili, pred utakmicu njihovog tima sa Partizanom u 30. kolu Superlige Srbije, da će na tom meču kapije severne tribine stadiona "Karađorđe" biti zatvorene.
Navijači Vojvodine: Zbog policijske represije, zatvorena severna tribina "Karađorđa"
Foto: 021
Kako su naveli navijači Vojvodine, tako je odlučeno usled "konstantne represije policije prema svim navijačima Vojvodine i klubu".
 
"Na današnjoj utakmici, planirano je da se posle utakmice navijači Vojvodine zadrže na stadionu dva sata dok se tri frakcije navijača Partizana ne raziđu. Prošle godine, na utakmici protiv Crvene zvezde, mi navijači Vojvodine smo se izborili za pravo da izađemo posle utakmice u Novom Sadu bez čekanja, što je uobičajena praksa sa domaćim navijačima, pošto na utakmicama u Beogradu čekamo dva sata po završetku utakmice da napustimo stadion. Zbog konstantne represije policije prema svim navijačima Vojvodine i klubu, na današnjoj utakmici protiv Partizana kapije severne tribine će biti zatvorene", navode navijači Voše u saopštenju i dodaju da im je dosta maltretiranja i ponižavanja domaćina.
 
Apel gradonačelnika Novog Sada
 
Povodom današnjeg saopštenja navijača Vojvodine, reagovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je apelovao na nadležne da obezbede neophodne uslove za navijače kako bi mogli da navijaju za svoj klub.
 
"Ovim putem obraćam vam se kao gradonačelnik Novog Sada, ali i kao ljubitelj fudbala. Danas Vojvodina igra važnu utakmicu protiv Partizana. Zbog javnosti od ranije poznatih organizacionih problema, koji se odnose na ulazak i izlazak sa stadiona, obavešten sam o tome da postoji mogućnost da Vojvodina bude uskraćena za podršku svojih navijača. Inače, praksa je da domaći navijači na svim stadionima u Srbiji sa tribina izlaze prvi, i zato apelujem na organizatore utakmice i Ministarstvo unutrašnjih poslova da omoguće da tako bude i danas u Novom Sadu. Imam razumevanje za složenu situaciju u vezi sa navijačima Partizana, ali apelujem da i pored toga učinite napor i da organizaciju utakmice obezbedite po principu koji sam naveo, kako navijači Vojvodine i svi ljubitelji fudbala ne bi ostali uskraćeni da prisustvuju današnjoj utakmici", poručio je Vučević.  
 
Podsetimo, ovo nije prvi put da su se navijači Vojvodine pobunili jer gosti imaju prednost u odnosu na domaćina. Prošlog avgusta, pred predstojeći derbi 7. kola Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde, više puta su javno tražili od kluba da ih podrži, a od čelnika novosadske policije da se izjasni zbog čega prilikom gostovanja Zvezde i Partizana gostujući navijači imaju prednost prilikom izlaska sa stadiona, što je slučaj nezabeležen bilo gde u svetu.
 
Inače, današnji meč Vojvodine i Partizana je odlučujući za crveno-bele u ovoj sezoni. Utakmica Vojvodina - Partizan se igra od 17 časova.
  • ALUMNI

    09.04.2019 22:59
    @Mastodont
    ti si više ostrašćen bolesnom mržnjom od bilo koga sa tribine, tebi ni ustanove ne pomažu........
  • Mastodont

    09.04.2019 16:52
    @ALUMNI

    Kaže mi lik koji je mozak ostavio na tribinama. Meni možda niko ne može doakati, ali policijske batine su zato odličan lek za vas.
  • ALUMNI

    08.04.2019 23:07
    @Mastodont
    a odakle si ovaj put pobegao iz Laze Lazarevića ili iz Kovina? Ne može tebi niko doakati....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.