Veslači Danubiusa savladali evropske reprezentacije i u Novi Sad doneli tri zlata

Juniori Veslačkog kluba Danubius 1885 vratili su se sa međunarodnog takmičenja "Croatia open" u Zagrebu sa tri zlatne medalje.
Veslači Danubiusa savladali evropske reprezentacije i u Novi Sad doneli tri zlata
Foto: Danilo Lučić
Mladi veslači Danubiusa bili su prijavljeni u tri kategorije - skif, dubl i četverac. U Novi Sad su se vratili sa tri zlatna odličja. To je bio svojevrsni poklon mladih sportista matičnom klubu, koji je krajem marta obeležio 134 godine postojanja. 
 
Veslači sa Dunava koji su doneli u Novi Sad zlatne medalje su Dušan Stefanović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Veselin Durutović. Stefanović je ostvario "het-trik", pošto je zlato uzeo u skifu, u dublu zajedno sa Ratajcem i u četvercu sa ostalim prijateljima iz kluba. 
 
"Nismo očekivali ovakav uspeh. Oni jesu najbolji juniori u Srbiji, ali nismo očekivali tri zlata na tako velikoj i prestižnoj regati. Treba istaći da su ostale države, kao što su Slovenija, Austrija, Turska, Estonija, Italija, došle sa svojim reprezentacijama, a ne kao mi, klupski dolazak", kaže za 021.rs direktor Danubiusa Danilo Lučić.
 
 
Dobijanjem novog objekta Danubius je uspeo da omasovi veslanje u Novom Sadu, a u poslednje vreme veslači sa grbom novosadskog kluba trijumfovali su u Omladinskoj ligi Srbije i Dunavskom kupu, međunarodnom takmičenju mlađih kategorija Mađarske, Hrvatske i Srbije. 
 
Naredni izazovi veslače Danubiusa očekuju u Beogradskom kupu i Omladinskoj ligi na Adi Ciganliji. Potom sledi veliko takmičenje - Evropsko prvenstvo u nemačkom Esenu u maju.
 
"Očekujemo od ovih momaka da naprave ozbiljniji rezultat, jer su nastupom na 'Croatia openu' pokazali da to mogu. Znamo da su najbolji u Srbiji, sad ćemo da vidimo šta mogu da urade u Evropi, a onda, nadamo se, i u avgustu u Tokiju na Svetskom prvenstvu", zaključuje Lučić.
 
Dešavanja u VK Danubius 1885 možete da pratite i OVDE.
  • Nikola

    23.04.2019 17:27
    Bravo momci! Svaka čast! Samo napred!!!
  • Oda

    22.04.2019 22:48
    Rale i družina
    Ovi momci znaju koliko je teško doći do ovakvog uspeha. Oni su skromni i nenametljivi. Uporni i vredni razvijaju svoj talenat. Vreme je da se dostojno predstave građanima Novog Sada.
    Malo su bolji od nekih ušuškanih prefinansiranih.
    Sve čestitke, zasluženo!
    Roditelji, dičite se, imate i rašta!
  • NS

    22.04.2019 20:37
    Bravo momci!
    O kako lepa vest! Konačno nešto lepo!!
    Bravo za vredne, mlade, uporne! Sport je lek za sve! Bravo deco!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport