Vojvodina izjednačila u finalnoj seriji plej-ofa protiv Zvezde

Odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu u finalu plej-ofa rezultatom 1:3 i revanširali se za poraz u prethodnoj utakmici.
Vojvodina izjednačila u finalnoj seriji plej-ofa protiv Zvezde
Foto: 021.rs
Posle sjajne igre, uz podršku pristiglih navijača, odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu u drugom meču finala, vratili brejk i izjednačili u seriji na 1:1.
 
Igralo se poen za poen tokom celog prvog seta, domaćin je na sredini ovog perioda imao i četiri poena viška, ali su se gosti vratili i imali svoje šanse. Ipak, nedostajao je Vojvodini bolji servis i prijem, malo više agresivnosti i preciznosti. Servis Nejića u samom finišu doneo je Zvezdi kapitalnu prednost (24:21), koja je realizovala drugu set loptu za vođstvo od 1:0.
 
No, aktuelni šampion razigrao se u nastavku, smanjio greške, poboljšao servis i napad, ali igru u odbrani. Blok Simića bio je inicijalna kapisla (6:5), nakon toga usledila je serija za  8:5. Još jedan blok (Kovačević), te as Kujundžića doneli su 13:8, a kasnije plus sedam doneli su blok Mehića i servis Vučićevića. Menjao je trener Kukanjac dizače, ali ni to nije pomoglo Zvezdi, pa je Vojvodina, koja je bila u naletu, rutinski privela set kraju – 25:14.
 
Nastavili su gosti u istom ritmu, raspucali su se i bili bolji u svim elementima. Nošeni podrškom navijača i članova fan kluba, koji su isto stigli u Beograd, brzo su stekli zavidnu prednost posle dobrog servisa Mehića, te napada i bloka Simića. Poigravao se Simić u tim momentima sa rivalom, a majstorski su ga pratili Mehić, Kujundžić, Kovačević, Vučićević, Todorović i Škundrić. Bilo je to dovoljno za 2:1 u setovima.
 
Iako je Vojvodina povela 10:6 u četvrtom setu, dozvolili su sa nekoliko grešaka Zvezdi da izjednači. Kod rezultata 13:13, posle servisa Kovačevića opet je na scenu stupio raspoloženi Simić i sa dva bloka doneo svom timu prednost od 15:13. Odmah je kontru iskoristio Vučićević, nakon čega je Kovačević poenom iz servisa doneo 17:13. Još jedan blok i bilo je 18:13. U tim momentima izgledalo je kao da se igra u Novom Sadu, jer je sjajna Vošina navijačka grupa dominirala na tribinama.
 
Bio je to početak kraja za domaćina i slavlje Vojvodine za zasluženu pobedu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.