Neuspela Skupština FK Vojvodina, uprava na sednici tek posle plej-ofa

Sednica Skupštine Fudbalskog kluba Vojvodina, koja je zakazana na zahtev članova iz redova navijača, nije održana, pošto nije bilo kvoruma.
Neuspela Skupština FK Vojvodina, uprava na sednici tek posle plej-ofa
Foto: 021.rs
Na sednicu Skupštine koja broji 55 članova, došlo je njih 27, što je nedovoljan broj da se raspravlja o tačkama dnevnog reda. Ovo je drugi put zaredom da skupštinari iz redova navijača bezuspešno pokušavaju da organizuju sednicu. Prvi put nisu uspeli pošto nisu mogli da uđu u prostorije kluba u SC "Vujadin Boškov", a ovog puta, za sednicu na "neutralnom terenu" u Amfiteatru Spensa nedostajao je barem još jedan član klupskog organa. 
 
Bajata vest je konstatacija da je u jednom od najstarijih domaćih klubova stanje loše. Osmo mesto na tabeli Superlige, borba za plej-of, četiri vezana poraza, stanje u omladinskoj školi, nezadovoljan trener, sve to muči navijače "Stare dame". Oni zbog toga traže da se na sednici raspravlja o rezultatima prvotimaca, stanju u omladinskoj školi, ali i ostavkama predsednika Upravnog odbora Dušana Vlaovića i direktora kluba Darka Jevtića
 
Potpredsednik Skupštine kluba Dragan Veljkov poručuje da su oni koji su se predstavili kao spasioci Vojvodine ponovo opstruisali održavanje Skupštine.
 
"Da su naši apeli iz decembra usvojeni, tvrdimo da ne bismo bili u ovoj katastrofalnoj situaciji, što se vidi po poziciji na tabeli. Vojvodina je u ambisu i zbog opstrukcije smo na najnižim grana u 105 godina istorije. Sada je jasno čije su namere bile iskrene", kaže on.
 
Navijači se nisu izjasnili kada će, odnosno da li će, zakazivati novu sednicu. Ukoliko i zakažu, trud će im verovatno biti jalov, jer ni na njima neće imati kvorum. 
 
Kako saznaje 021.rs u klubu, sednica Skupštine kluba biće zakazana posle završetka plej-ofa i na njoj će se pojaviti i članovi uprave kluba.
 
"Zakazaće je predsednik Skupštine na osnovu svojih ovlašćenja sa dnevnim redom koji će obuhvatiti sve probleme u kojima se klub nalazi. Do tada ne sporimo pravo da se zakazuju neuspele Skupštine i nastavci nezapočetih sednica. U tom igrokazu veći deo članova Skupštine ne želi da učestvuje i to se videlo i na 'zakazanoj sednici' koja nije započeta, kao i na nastavku 'nezapočete' sednice, koje su bile bez kvoruma", poručuju u klubu za 021.rs. 
 
U međuvremenu, lopta nastavlja da se kotrlja po terenu. Nažalost mnogih navijača novosadskog kluba, ta lopta je često i u mreži crveno-belih. U četiri utakmice otkad je počeo plej-of, Vojvodina je primila čak 14 golova, a postigla je samo jedan. Jedan od razloga je i taj što je trener Radovan Krivokapić počeo da daje priliku mlađim igračima iz omladinske škole da se pokažu na terenu. 
 
Sudeći po njegovim poslednjim izjava, situacija u klubu odražava se i na sam tim, pa je tako nedavno apelovao na roditelje i menadžere mlađih igrača da potpišu profesionalne ugovore, da bi pred meč sa Radničkim poručio kako su stručni štab i on sami sa igračima, odnosno da su "prepušteni sami sebi". 
 
Za sada nije poznato kakav će dnevni red biti predložen na sednici koju bude sazvao predsednik Skupštine Dragoljub Samardžić. Ipak, ono što ostaje kao otvoreno pitanje jeste da li će se u narednom periodu smanjiti uticaj navijača u Skupštini, koji trenutno predstavljaju gotovo polovinu članova. Na to su krajem godine ukazivali i veterani Vojvodine, tražeći da se Skupština rekonstruiše, a iz uprave je i ranije bilo najava da bi u rad ovog klupskog organa mogli da budu uključeni članovi sekcije veterana i članovi radne zajednice.
  • RIZBO

    06.05.2019 09:02
    ZA NEUPUĆENE
    Real baš kao i Barselona su društva građana, ne postoje akcije. Nekome zvuči čudno ali i FK Vojvodina je isto tako organizovana, kao društvo građana.

    Nažalost, ispalo je da FK Vojvodinu vode građani koji ne navijaju za Vošu, koji samo žive u Novom Sadu a klanjaju se pogrešnoj, Bogu odbojnoj petokraki iz drugog grada!



  • @ rizbo

    06.05.2019 05:17
    Tako je.
    Upravljaju navijaci. Na osnovu cega ? Akcija
    Ali ne akcija dilovanja, stangliranja, saranja grada i saobracajnih znakova...
    Nego kupljenih akciha.
    Pa onda dalje vlasnici akcija ne mogu biti lica osudjivana...
    Pa moras da imas cist novac da kuois akcije, na racunu, ne u kesu od nor.prodaje vecinevu skulstini....
  • Buda

    05.05.2019 16:39
    Baba
    Deda i ja podrzavamo Bajatovica. I nemoj da nam nesto neko kaze...jer dilercice imamo mi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport