Vučević podržao navijače: Sadašnja uprava FK Vojvodina je izgubila legitimitet

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je sadašnja uprava Fudbalskog kluba Vojvodina izgubila legitimitet zbog loših rezultata, te pozvao na biranje "najboljeg rukovodstva koje će voditi klub".
Vučević podržao navijače: Sadašnja uprava FK Vojvodina je izgubila legitimitet
Foto: 021.rs
Čovek na čelu Novog Sada, prema svemu sudeći, ima sluha za navijače koji sede u Skupštini novosadskog kluba. Nakon što je javno apelovao na to da se navijači domaćeg tima prvi puste da izađu sa stadiona posle utakmice sa Partizanom, Vučević je sada reagovao i na poziv navijača da se uključi u rešavanje aktuelne krize u klubu. 
 
Navijači su na poslednjoj neodržanoj sednici Skupštine kluba, zbog nepostojanja kvoruma, pozvali Grad Novi Sad i gradonačelnika da se uključe u rešavanje problema. Problema je mnoštvo, a Grad Novi Sad je, uz preduzeće "Srbijagas", glavni sponzor kluba. 
 
Prema Vučevićevim rečima, potrudiće se da se uključe svi oni koji vole Vojvodinu i oni kojima je Novi Sad u srcu, da se ujedine oko zajedničkog cilja - vraćanje Voše na pobedničke staze. Pozvao je i sve da se "odreknu barem dela sujete" i da ne gledaju samo sebe, nego da se "izabere najbolje rukovodstvo koje će voditi klub i koje će omogućiti sportskom sektoru da pripremi tim za sledeću sezonu", te se zahvalio navijačima na apelu, rekavši da ga je doživeo pozitivno.
 
"Ako mene pitate, sadašnja uprava je izgubila legitimitet zbog loših sportskih rezultata. Nije u pitanju njihova subjektivna odgovornost, već objektivna. Nemate rezultate? Morate da snosite objektivnu odgovornost. To nije pitanje da li nekog volite ili ne. Tamo je mnogo mojih prijatelja. Niste postigli dobre rezultate. Niste vi igrali fudbal, ali niste uradili ono što se možda od uprave očekivalo, niste napravili ambijent. Nadam se da će se svi okupiti oko plana da se izabere najbolja uprava i da napravimo dobru atmosferu, a ne atmosferu svađe, to je pre svega pogubno po igrače, po tim i po rezultate", smatra gradonačelnik Novog Sada.
 
Vučević nije član Skupštine FK Vojvodina, ni član Upravnog odbora kluba, pa bi njegovo uključivanje moglo da znači da bi predstavnici Grada i Srpske napredne stranke sa funkcijama u klubu trebalo da glasaju za neku novu upravu. Međutim, pitanje je i šta bi donelo biranje nove uprave, odnosno da li bi to značilo odlazak "Srbijagasa" i Socijalističke partije Srbije iz Voše, čime bi klub ostao bez značajnih prihoda. Samim tim, ostaje upražnjeno mesto za nekog novog glavnog sponzora na dresu "Stare dame". 
 
Gradonačelnik dodaje i da se ne sme dozvoliti gubitak Vošine omladinske škole. Takođe, obećava da će Grad pomoći koliko god može, te da to čini i sada - finansijski, ali i kroz projekte.
 
"Obezbeđujemo projekat za rekonstrukciju 'Karađorđa', juče sam pričao sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, spremni su da nam plate kompletnu rekonstrukciju trave na Karađorđu. Ali, ako neće da sarađuju, ako se svi svađaju, ako su svi u svojim uglovima, onda nema uspeha, nema rezultata", zaključuje Vučević.
 
Navijači-skupštinari već dva puta bezuspešno zakazuju sednicu Skupštine kluba. Sednice su bezuspešne jer im je prvi put bio onemogućen ulaz u prostorije SC "Vujadin Boškov", a u amfiteatru Spensa nisu došli članovi uprave. Nesuglasice između navijača i uprave traju već izvesno vreme, što je vidljivo kako na severu "Karađorđa", tako i po zidovima stadiona. 
 
Ono što navijači traže da se nađe na dnevnom redu, između ostalog, jesu i ostavke predsednika Upravnog odbora Dušana Vlaovića, kao i direktora kluba Darka Jevtića. Uprava se optužuje za jednu od najlošijih sezona kluba u poslednjih nekoliko godina, dovođenje igrača "koji ne zaslužuju dres Vojvodine", loše stanje u omladinskoj školi. Ukoliko dođe do smene uprave, novo rukovodstvo bi bilo četvrto u poslednje tri godine koje vodi klub.
  • novosadista

    09.05.2019 16:03
    ko je ko
    miolim da se ne ostavljaju komentari tipa "uprava napolje" samo konkretna imena recimo, vlaoviću napolje, nije ti mesto ni kao pišbaba!
  • ALUMNI

    08.05.2019 16:03
    @Andrija Šrek
    ja ne razumem kako neko može da bude u klubu a da ne navija za FK Vojvodinu!
  • Andrija Šrek

    08.05.2019 10:30
    ...
    Ja se izvinjavam, ali ne razumem zbog čega su navijači uopšte u skupštini kluba i zašto imaju pravo da donose bilo kakve odluke u vezi upravljanja klubom?
    Navijač bi trebalo da voli klub i navija za njega, bez ikakve lične koristi, zar ne?
    A o poslovima u klubu da odlučuje uprava, u dogovoru sa stručnim štabom.
    Ili sam ja nešto pobrkao...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport