Novosadski veslači dominirali Univerzitetskom regatom u Beču

Novosadski veslači predvođeni trenerima Veslačkog kluba Danubius najuspešniji su tim Univerzitetske regate koja je organizovana u Beču.
Novosadski veslači dominirali Univerzitetskom regatom u Beču
Foto: Danilo Lučić
Među 38 timova iz Italije, Švajcarske, Hrvatske, Mađarske i Austrije, najbrža je bila ekipa iz Srbije - tim Danubiusa koji je predstavljao Univerzitet u Novom Sadu. 
 
Đorđe Urukalo, Nikola Kekić, Petar Savin, Miloš Bašić, Ivan Grubor, Aleksa Đoković, Uroš Nenadić, Milan Švonja, pod "dirigentskom palicom" trenera Danila Lučića, Milana Mijića i Alekse Đokića, iznenadili su učesnike iz drugih zemalja. Mladi veslači su osvojili odličja u tri kategorije - za najbrži univerzitetski osmerac, najbrži muški osmerac i ukupno najbrži osmerac regate.
 
"Ovo predstavlja veliki uspeh koji je ostvaren na velikoj regati na kojoj smo se takmičili sa veoma ozbiljnim univerzitetima. Ni Austrijanci baš nisu mogli da veruju u to šta se dogodilo, došli smo kao gosti i uzeli medalje. Ipak, ovu posadu čine uglavni bivši veslači, koji su, da su ostali u profesionalno u sportu, danas možda mogli da budu i na Olimpijadi, pa u tom smislu ovo možda i nije veliko iznenađenje, jer je u pitanju izuzetno kvalitetan osmerac", poručuje za 021.rs trener Danilo Lučić, direktor Danubiusa.
 
O kvalitetu tima govori i to da su u njemu nekadašnji reprezentativci u mlađim kategorijama, Kekić je bio prvi u Evropi, treći u svetu u juniorskom osmercu, a tu su i učesnici svetskih i evropskih prvenstava, balkanijada...
 
Nedavno su juniori VK Danubius ostvarili veliki uspeh na "Croatia open" u Zagrebu, gde su osvojili tri medalje. Mladi četverac koji čine Dušan Stefanović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Veselin Durutović sada odlaze na Evropsko prvenstvo u Esen u Nemačkoj. Zbog dobrih rezultata u Hrvatskoj, ali i zbog samog kvaliteta koji ima ovaj tim, očekuje se da ostvare uspeh i na ovom takmičenju.
  • Bravo!

    14.05.2019 20:31
    Bravo
    Bravo za veslače i sjajne trenere!
  • Stanka

    14.05.2019 20:30
    Bravo za veslače i sjajne trenere!
  • SUMP

    14.05.2019 20:00
    Bravo! Samo napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.