VIDEO: Rukometaši Vojvodine sedmi uzastopni put šampioni Srbije

Rukometaši Vojvodine obezbedili su sedmi uzastopni naslov državnog šampiona, pošto su na gostovanju u Beogradu savladali Partizan sa 31:23.
Dva kola pre kraja prvenstva potpuno je jasno da trofej ostaje u Novom Sadu. Novom pobedom i novom titulom Vojvodina nastavlja da dominira srpskim rukometom. Ovo je i druga titula otkad na klupi crveno-belih sedi Boris Rojević
 
Bilo je sasvim izvesno da će Voša slaviti protiv Partizana. Domaćin se dobro držao u prvom poluvremenu, ali su Novosađani potpuno slomili otpor crno-belih u drugom delu igre. Da titula ostaje u "Domu šampiona" na Slanoj bari potvrdio je i Dinamo, koji je večeras savladao najvećeg rivala Vojvodine u plej-ofu, Metaloplastiku.
 
Do jedne od najboljih sezona u istoriji kluba Vošu su vodili Grozdanić, Čelica, Ovčina, sjajni Verkić na golu i ostatak šampionske ekipe novosadskog tima. Borili su se igrači sa crveno-belim grbom na dresu na tri fronta ove sezone.
 
I pored favorizovanja pojedinih timova, uspeo je novosadski klub da se izbori za šesto mesto u SEHA ligi, što je najbolji plasman tima otkad se takmiči u ovom šampionatu. Vratili su crveno-beli u martu ove godine i trofej Kupa u Novi Sad, posle četiri sezone "lutanja" po drugim gradovima. Konačno, "šlag na torti" sezone je i novi naslov državnog prvaka.
 
Trener Vojvodine Boris Rojević kaže za 021.rs da na početku sezone nisu važili za glavne favorite, jer je niški Železničar imao svoj projekat na čijem je čelu bio Veselin Vujović.
 
"Ja sam okupio ekipu dobrih momaka koji žele da treniraju, bez velikih, zvučnih pojačanja. Radili smo u miru, rasterećeni, nismo bili glavni favoriti. Nisam se iskreno nadao da ćemo uzeti sve što se može uzeti i da ćemo napraviti možda i najbolju sezonu u istoriji kluba. Ali, već posle mesec dana od starta sezone i posle ogromne pobede u Nišu od skoro 10 golova razlike, video sam kakav potencijal imamo. Posle toga sam pomišljao kako ova ekipa može da osvoji sve. Može se reći da smo ubedljivo trijumfovali u plej-ofu i da smo već u osmom kolu završili posao", poručuje Rojević posle utakmice u Beogradu. 
 
Do kraja šampionata ostale su još dve utakmice. U subotu odlaze na megdan Železničaru, koji se nalazi u lošem stanju, pogođen odlaskom trenera Veselina Vujovića, koji je ostavku dao upravo posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu u plej-ofu. A posle toga ostaje još samo da 25. maja rukometaši Vojvodine na Slanoj bari sa domaćom publikom proslave sedmu uzastopnu titulu državnog prvaka. Da će i tom prilikom publika uživati u dobrom rukometu obećava to što će šampionski tim odmeriti snage sa ekipom Metaloplastike, drugoplasiranim timom lige.
 
  • Top

    16.05.2019 12:14
    Bravo Voso
    Bravo za igrace
    Bravo za Rojevica / Jeftu / Djuku
    Bravo momci
  • Dokaz

    16.05.2019 09:16
    Dokaz kako uprava moze sjajno da funkcionise u zdravoj atmosferi, a ne kako ta ista uprava ne moze da mrdne u FK pa posle neko ima obraza nju da krivi za nesto. Trud i upornost uprave sa trenerom i timom dokaz je da se moze postici sve iako nisi iz Beograda!
  • Miša pavlovvić

    16.05.2019 07:21
    Bravo
    Svaka čast. Dugo sam, kao novinar, prattio ovaj klub. Nemojte da zaboravite onu titulu osvojenu 2005. Godine. Živeli..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.