FOTO, VIDEO: "Put oko sveta" uz svetske šampione, pobedu odneo Dušan Maksimović

Turnir "Put oko sveta" u dobro poznatoj igri za sve ljubitelje košarke, organizovan je danas na terenima Tržnog centra "Promenada", kao uvertira za basket spektakl "Novi Sad Ultra Challenger" na kom će učestvovati najbolji svetski timovi u ovom sportu.
FOTO, VIDEO: "Put oko sveta" uz svetske šampione, pobedu odneo Dušan Maksimović
Foto: 021.rs
Sa najmlađim Novosađanima i Novosađankama družili su se svetski šampioni i članovi dva najbolja svetska tima u basketu - "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3". Na terenu sa klincima, u vidu "mentora", bili su Dušan Bulut, Stefan Stojačić, Marko Savić, Marko Ždero, Dejan Majstorović i trener reprezentacije Danilo Lukić.
 
Učestvovalo je 150 mladih basketaša, a za prva tri bile su obezbeđene vredne nagrade sponzora takmičenja. Treće mesto u putu oko sveta osvojio je Luka Milošević, drugi je bio Dragan Toplica, a na turniru je trijumfovao mladi Dušan Maksimović, koji je svoju pobedu proslavio zajedno sa drugarima. Kako je rekao, za turnir se spremao tako što je samo došao i igrao se, a basket igra na Mašincu i Đačkom, te se nada da će jednog dana i on igrati profesionalno basket, baš kao i njegovi sugrađani.
 
 
"Ovo je turnir koji smo želeli da napravimo za decu, da se druže sa nama, da dođu ispred 'Promenade' koja nam je pomogla da organizujemo 'Novi Sad Ultra Challenger' i da zajedno provedemo jedno lepo subotnje prepodne. Ideja je više da se družimo i da upoznamo decu sa basketom tri na tri, koji će sada prvi put moći uživo da gledaju u Novom Sadu", kaže Stefan Stojačić.
 
Turnir "Put oko sveta" organizovan je kao uvertira pred "Novi Sad Ultra Challenger", prvi FIBA basket 3x3 turnir koji će se održati u Srbiji. Takmičenje će se održati 24. i 25. maja na Trgu slobode, gde će biti postavljen teren i tribine za publiku. Pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Master turnira, koji će se u julu održati u Meksiko Sitiju, a svetski šampion Dušan Bulut najavljuje spektakl.
 
"Danas se igramo sa najmlađima, a u pitanju je igra koju smo svi mi kao mali igrali. Ovo je samo uvertira za prvi internacionalni FIBA Challenger turnir koji se dešava u Srbiji. Turnir ima jako ozbiljne ekipe, znamo svi da su dve najbolje svetske ekipe iz Novog Sada, a ostatak timova dolazi iz celog sveta. Možda neće biti najjači, ali će sigurno biti jedan od najatraktivnijih FIBA Challenger turnira ove godine", poručuje Bulut koji poziva sve sugrađane da sledećeg vikenda dođu na Trg slobode i podrže domaće basketaše. 
 
  
 
Osim sportskog nadmetanja, na turniru će biti organizovana i hip-hop žurka, a nastupiće Cake Beats, Timbe, Mikri i Struka.
  • maliVUK

    18.05.2019 22:18
    Svaka čast i podrška učesnicima,organizatorima i sponzorima za ovakav događaj. Čestitke osvajačima nagrada i da prvenstveno dobro i vredno uče u školi. Nadam se da će se nastaviti i dalje sa istim ili sličnim turnirima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.