Novosađanin Miloš Verkić jedini predstavnik Srbije na US Openu u bilijaru

Višestruki prvak Srbije u bilijaru Miloš Verkić nedavno se vratio sa US opena, jednog od najvećih svetskih takmičenja u ovom sportu, koje je organizovano u Las Vegasu.

Posle tri decenije organizovanja US Opena u Virdžiniji, ulaskom Match Room-a u ovaj turnir, takmičenje je premešteno čuveni "Grad greha" - u Las Vegas.
 
Među 256 takmičara našao se i kapiten srpske reprezentacije u bilijaru Miloš Verkić. Ovaj 43-godišnji Novosađanin je sa Zoranom Svilarom, takođe jednim od naših najboljih igrača, suosnivač Bilijar kluba "Billiard Top Team" i poznatog bilijar kafe kluba "BTT Joker", najpopularnijeg mesta za igranje bilijara u Novom Sadu.
 
Kako priča za 021.rs, takmičenje u SAD je ostavilo je jak utisak na njega.
 
"Sama organizacija je bila fascinantna, 33 stola u ogromnoj kongresnoj sali. Poslednjih 16 su igrali u drugoj sali, gde su bili postavljeni jedan sto i tribine, kao u snukeru. Tu je 16 najboljih igralo, meč po meč. To je zaista ostavilo impresivan utisak na svakoga ko je učestvovao, jer se tu okupilo 256 najboljih igrača na svetu", kaže Verkić.
 

Iz regiona je učestvovao još samo takmičar iz Bosne i Hercegovine, a Verkić je bio prvi bilijarista iz Srbije koji se oprobao na tako velikom takmičenju. Njegov pohod je zaustavljen u drugom kolu turnira, pošto je ušao u 160 najboljih.
 
"Plasman nije toliko dobar, moglo je mnogo bolje, ali su pre mene ispali i neki daleko bolji igrači. Kada se pojavi toliko dobrih takmičara na jednom mestu, onda mnogo njih može da pobedi", dodaje naš sagovornik.
 
Ono što je uticalo na plasman ispod potencijala koji ima ovaj takmičar jeste to što se proteklih meseci klub koji vodi Verkić, selio na novu lokaciju. Naime, "BTT Joker" koji se do sada nalazio u Ulici Laze Telečkog, od juna će biti smešten na drugom spratu Tržnog centra "Bazar", gde će nastaviti tradiciju igranja bilijara u Novom Sadu, koji je kolevka ovog sporta u Srbiji.
 
Nakon preseljenja "Jokera" Verkić najavljuje povratak redovnim treninzima i pripremama za mnogobrojne turnire, ali i za naredni US Open koji će se organizovati sledeće godine.

  • Draško

    24.05.2019 13:54
    Bravo Miloše!!!
  • EvoOvako

    24.05.2019 13:40
    Verkić
    Mangup - rola i kugle po stolu, a rolao je i BJJ.
    Svaka čast. Samo napred.
  • Anonimus

    24.05.2019 11:43
    Pojasniti u čemu je razlika između bilijara i snukera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.