Novi Sad u petak i subotu svetska prestonica basketa

Basketaši iz 10 zemalja sveta, muzičari i teren specijalno pravljen za ovu priliku, spremni su za početak turnira "Novi Sad Ultra Challenger".
Novi Sad u petak i subotu svetska prestonica basketa
Foto: 021.rs
Basket spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji FIBA-e i basket klubova "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3", biće održan na Trgu slobode danas i sutra, 24. i 25. maja
 
U petak, 24. maja, kvalifikacije će trajati od 15 do 17 časova, a takmičenje će se nastaviti od 17:30 do 22 časa. Subota je rezervisana za četvrtfinale koje će trajati od 18 do 19:30, a polufinale i finale trajaće od 19:50 do 22 časa. 
 
Ulaz za sve posetioce je slobodan.
 
Internacionalni turnir u basketu 3x3 okupiće neke od najatraktivnijih ekipa sveta kao što su Novi Sad, Liman, Zemun i Vrbas iz Srbije, Gagarin i Sosnovy Bor iz Rusije, Princeton i NY Harlem iz Amerike, Delhi iz Indije, Lausanne iz Švajcarske, Prague iz Češke, Domžale iz Slovenije, Šakiai i Raseiniai iz Litvanije, Tallinn iz Estonije i Odessa iz Ukrajine. Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Meksiko Sitiju u julu ove godine.
 
Muzički program tokom oba dana predvodi novosadska organizacija "Cake Beats", pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i Mikri i Struka. 
 
U centru Novog Sada postavljen je izdignuti teren za basket na čije tribine staje 600 ljudi. Publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena. 
 
Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3x3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa tih Olimpijskih igara. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – "Liman 3x3" i "Novi Sad 3x3" stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion sveta u basketu 3x3.
  • Zabunjen

    24.05.2019 08:26
    Svetska prestonica korpi?
  • Cale

    23.05.2019 22:45
    Lepo, al' na Strandu je lepsi ambijent.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.