Nova uprava FK Vojvodina: Gradiće se novi "Karađorđe", nećemo biti deo kladionica

Nova uprava Fudbalskog kluba Vojvodina predstavila je danas svoje planove sa novosadskim timom, a među njima je i ranije najavljena gradnja novog stadiona, finansijska stabilnost "Stare dame" i naravno, vraćanje Voše na evropske staze.
Situacija je, sudeći po izjavama aktuelnih članova uprave koji su svoje mesto imali i dok je predsednik UO bio Dušan Vlaović, nešto bolja.
 
Po rečima novog direktora kluba Dušana Bajatovića, u proteklih godinu dana u oporavak Voše uloženo je oko sedam miliona evra, što je prikupljeno od sponzora, privrednika i prodaje igrača. Time je, kako kaže, urađeno oko 80 odsto finansijske konsolidacije kluba, a novac je odlazio dobrim delom na pokrivanje starih dugova.
 
Osim sportskih rezultata, jedna od najvažnijih tema za navijače novosadskog kluba jeste i šta će biti sa stadionom "Karađorđe", o čemu se pisalo i tokom prošle godine. U upravi Vojvodine poručuju da "Karađorđe" trenutno ne ispunjava uslove ni za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, te da će se graditi novi stadion. Biće to investicija vredna 25 miliona evra, gradiće se uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat. 
 
"Projektovanje će platiti 'Srbijagas' kao generalni sponzor. Vlasnik stadiona biće Grad Novi Sad. Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće najviše svetske standarde", poručio je Bajatović.
 
Kako je rekao, to će biti stadion bez atletske staze, pomeren 20 metara pored TC "Promenada" i imaće garaže, parking mesta, krugove bezbednosti.
 
"Tenderi će početi na jesen i vodiće ih država, grad će kontrolisati, a kad to bude izgrađeno - nadam se da će biti predato na upravljanje FK Vojvodina, uz dužno poštovanje Proleteru i Kabelu", dodao je Bajatović, uz poruku da je konačno rešen i imovinsko-pravni status Fudbalskog centra "Vujadin Boškov", te da će i ovaj centar biti doveden u red. 
 
Međutim, da bi uopšte došla do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, rezultati bi morali drastično da se poprave. Dve sezone zaredom Voša završava na neslavnom osmom mestu domaćeg prvenstva, što je daleko od ambicija koje imaju navijači, igrači, uprave.
 
Na početku svog mandata Gajić deluje optimistično, a već najavljuje ostavku ukoliko se klub ne izbori za plasman u kvalifikacije za Evropu.
 
"Malo čudno zvuči ukoliko kažem da nam je cilj da smanjimo finansijske izdatke, a poboljšamo rezultate, ali to je moguće i za to imamo jasan plan. Konkretno, to znači da godišnji rashodi kluba ne smeju da premašuju 1,5 miliona evra, a da na tabeli moramo biti plasirani među prve četiri ekipe. To bi značilo da ćemo igrati u Evropi, a do tada ćemo imati još dva prelazna roka da vidimo da li je realno da napravimo i istorijski korak plasmanom u Ligu Evrope. Ipak, za sada nam je prioritet da izađemo na međunarodnu scenu i verujem da sa ovim rukovodstvom to i možemo", smatra Gajić.
 
Kormilar novosadskog broda trebalo bi da bude Nenad Lalatović, trener koji je već vodio crveno-bele, a koji je uvek prijatno dočekan kada je sa drugim timovima dolazio na gostovanja u Novi Sad. Međutim, on danas nije predstavljen kao novi trener Voše kako je bilo najavljeno.
 
Novi sportski direktor Nikola Lazetić odlučio je da bude još malo mističan.
 
"Cilj nam je da se mediji malo više pozabave Vojvodinom nego do sada. Možda mi i namerno pravimo tu atmosferu da se malo više piše. Nek pišu još dan-dva. Imamo mi pravog trenera, samo je pitanje dana kada će se to rešiti", kaže Lazetić.
 
Jedan od ciljeva biće i da novosadski klub nađe svoje mesto u Fudbalskom savezu Srbije.
 
"Nismo adekvatno zastupljeni tamo, kao i u FS Vojvodine, nadam se da su sve sudijske nepravde iza nas i da neće biti potrebe da polemišemo oko toga. Nećemo biti deo kladionica i sličnih stvari, pobeđivaćemo jer smo bolji i imamo veće srce", rekao je Gajić.
 
U međuvremenu klub se pojačava. Na današnjoj konferenciji predstavljen je novi igrač crveno-belih - Nemanja Vučić. Dvadesettrogodišnji bek u Novi Sad dolazi iz Fudbalskog kluba Zemun, za koji je nastupao četiri godine.
 
Dres Vojvodine će nositi i Jovan Kokir, koji nije dobio priliku u prvom timu Partizana. Po rečima Lazetića, radi se jednom od talentovanijih igrača Srbije. 
 
Fudbaleri Vojvodine nalaze se na pripremama na Zlatiboru, gde nastavljaju sa treninzima koje su započeli u FC "Vujadin Boškov". Na planini prvotimci borave do 27. juna, nakon čega putuju u Sloveniju na nastavak priprema.  
  • Mirko Izidori

    25.06.2019 20:00
    Susek 43
    Odite prema Beocinu prodjite i na obali nakon Suseka prva ulicica sidjite dole do obale pogledajte sta je Bahatovic izgradio bez 1 dozvole na dunavu. Unistio mir vikendasima koji su tamo 50 godina i vise. Sve iz Behatoniro bahato. https://earth.google.com/web/@45.22919359,19.50899819,79.61813664a,1405.70035591d,35y,0h,0t,0r
  • Vandrokaš

    25.06.2019 14:27
    Nova trava, stari kadrovi
    Vidim da se počelo sa zamenom travnjaka na stadionu. Pitanje koje me muči : Hoće li i novi travnjak održavati firma "Bela flora" iz Paraćina ? Pitam za Dunđu.
  • Maja

    25.06.2019 13:21
    A gde će deca da treniraju atletiku???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport