Lalatović pred početak sezone: Izgovori ne postoje, a alibi nikad nisam tražio

Fudbaleri Vojvodine počeće sezonu u Superligi Srbije utakmicom u subotu, 20. jula, kada će odmeriti snage sa Mačvom iz Šapcom na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci.
Zbog obnove terena na "Karađorđu" fudbaleri Voše prvu utakmicu igraju u Bačkoj Palanci, ali će već od trećeg kola ponovo igrati na svom matičnom stadionu u Novom Sadu.
 
U novu sezonu crveno-beli ulaze sa novom upravom, novim trenerom, ali i novim igračima. Kao i svake sezone, za "staru damu" domaćeg fudbala ambicija je mesto koje će je narednog leta voditi u Evropu. Sa Nenadom Lalatovićem na klupi Vojvodine, tim je već jednom obezbedio takav plasman. Lalatović, koji neretko ističe da mu je Novi Sad jedna od omiljenih sredina u kojoj je bio trener, ima iste ambicije kao i ostatak kluba.
 
"Prvo kolo je uvek neizvesno, pogotovo što još uvek pravimo ekipu i pojačanja dolaze u hodu. Da bi se uigrala i bila na nivou koji želim, ekipi će sigurno biti potrebno još vremena, ali za nas izgovori ne postoje, a ja alibi nikada nisam tražio, te ćemo dati sve od sebe da već od prvog kola počnemo da pobeđujemo i odvedemo Vojvodinu među prva četiri tima na tabeli. Vojvodina kao klub i Novi Sad kao grad to apsolutno zaslužuju", poručuje Lalatović.
 
Ipak, navodi da Vojvodina još uvek nije na nivou na kojem bi želeo da bude. Kako kaže, žao mu je što nije mogao da bude sa ekipom od prvog dana priprema, jer je fizička sprema izuzetno bitan faktor za ispunjenje zahteva koje traži od igrača. Zbog slabijih protivnika na protivnika nije siguran ni u kakvoj je tačno formi tim.
 
Zadovoljan je prelaznim rokom, ali napominje da, i pored toga što je dosta igrača došlo u tim, mnogo njih sutra neće zaigrati od prvog minuta.
 
"Novajlije se polako uklapaju, baš kao i oni igrači koji su već bili tu na nove zahteve koje postavljam i sigurno je da niko do njih ne bi bio ovde da ne zaslužuje da nosi dres Vojvodine. Na štoperima smo doveli Đurića i Vasiljevića, koji su imali problema sa povredom i neigranjem, ali su sigurno dobra pojačanja za nas. Sutra će utakmicu početi samo dvojica igrača koji su ovog leta došli u klub, dok će svi preostali starteri biti oni koji su već bili tu", zaključuje šef stručnog štaba Vojvodine.
 
Utakmica između Vojvodine i Mačve igra se sutra od 20 časova na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci, a ulaz na meč je besplatan.
  • Lovac

    20.07.2019 09:09
    8-2
    Doveli ste 8 novih igrača, a igraće 2 svi ostali stari.Ko je tu lud!
  • Армаггедон

    19.07.2019 22:28
    Смешан клуб,као и све у овој земљи што је смешно
  • @kad mislis da se ..

    19.07.2019 21:02
    “Komentarsanja”
    Obojica da krenete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.