Rukometaši Vojvodine u Grupi A SEHA lige u novoj sezoni

Rukometaši Vojvodine takmičiće se u Grupi A SEHA lige u sezoni 2019/20.
Rukometaši Vojvodine u Grupi A SEHA lige u novoj sezoni
Foto: 021.rs
Nova sezona SEHA lige donosi novine, kako po pitanju klubova koji će se nadmetati, tako i po pitanju sistema takmičenja. 
 
Timovi koji su se priključili takmičenju su kineski Sportski univerzitet Peking, makedonski Eurofarm Rabotnik, mađarski Grundfos Tatabanja i Telekom Vesprem, ukrajinski Motor Zaporžje, dok će umesto niškog Železničara u ligi nastupiti šabačka Metaloplastika. "Stari znanci", osim Vojvodine, jesu Meškov Brest, hrvatski Nekse, PPD Zagreb, slovački Tatran Presov, makedonski Vardar.
 
Srpski prvak, koji je prošle sezone ostvario svoj najbolji plasman u ovom međunarodnom takmičenju, plasiravši se na šesto mesto, igraće u Grupi A. Vošini rivali u ovoj grupi biće Vardar, Nekse, Tatran, Grundfos i Motor Zaporožje. 
 
Od nove sezone u SEHA šampionatu takmiči se dva kluba više nego prethodne, te je uveden novi sistem. 
 
Prva dva tima u grupnoj fazi plasiraju se direktno u četvrtinu finala takmičenja, dok timovi od trećeg do šest mesta idu u plej-of. Trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz Grupe A igraće protiv petog i šestog tima u Grupi B, i obrnuto. 
 
Pobednici ovih mečeva igraće potom četvrtfinalne utakmice protiv timova koji su se ranije plasirali u ovu fazu takmičenja. Nakon tih susreta slede polufinalni i finalni meč.
 
Takmičenje u SEHA ligi počinje 3. septembra. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport