Kup Novog Sada: U derbijima slavili Jedinstvo i Titel

Utakmice drugog kola Kupa Novog Sada, koje su odigrane u sredu, nisu donela veća iznenađenja.
Kup Novog Sada: U derbijima slavili Jedinstvo i Titel
Foto: 021.rs
Ostalo je svega nekoliko dana do početka Novosadske i Gradske lige, a timovi su već spremni za start nove sezone. Poslednje provere i odmeravanja snage pred početak prvenstva timovi imaju u Kupu Novog Sada.
 
U grupi u kojoj su klubovi iz Novosadske lige odigrano je četiri meča, dok je Omladinac iz Stepanovićeva bio slobodan. TSK, koji je prošle sezone stigao do baraža za plasman u viši rang, u gostima je savladao novosadski Indeks sa 2:1.
 
Derbi je svakako bio okršaj između Jedinstva i Novog Sada. Jedinstvo je drugi deo prošle sezone odigralo besprekorno, dok je Novi Sad kontinuirano bio pri vrhu tabele. Povelo je Jedinstvo na svom terenu u Rumenki, ali su "Kanarinci" uspeli da izjednače i dobro postave igru. Ipak, u finišu meča Rumenčani su uspeli da slome otpor Novosađana i plasiraju se u narednu rundu Kupa.
 
Tesno je bilo u Petrovaradinu gde je istoimeni klub dočekao Bačku, u regularnom delu meča igralo se 2:2, pa su pobednika odlučili penali. Begečani su bili sigurniji u izvođenju jedanaesteraca, te je konačan rezultat postavljen na 11:10 u korist gostiju.
 
Udarci sa bele tačke bili su presudni i za utakmicu koja se igrala u Sirigu. Kako ni Sirig ni Fruškogorac nisu uspeli da postignu gol, izvodili su se penali. Ovog puta sigurniji je bio domaćin, koji je dobio penal seriju sa 10:9. 
 
U grupi u kojoj se takmiče klubovi Gradske lige nije bilo toliko drame i napetosti. Susret dostojan derbija igrao se u Titelu, gde je klub iz ovog mesta dočekao komšijski Miletić iz Mošorina. Plavo-beli Titel bio je uspešniji od Mošorinaca, koje su savladali sa 2:1.
 
Gardinovački Hajduk bio je ubedljiv protiv Slanobarca, koji je pobedio 4:1, dok je Borac iz Rakovca savladao na gostovanju Čenej sa 3:0. Na svom terenu bio je siguran i Susek koji je pobedio novosadski Železničar sa 3:0.
 
Datum odigravanja i parovi trećeg kola Kupa grada biće objavljeni u petak, 23. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.