KK Vojvodina ponovo na rubu ambisa

Svi klubovi koji će se takmičiti u Košarkaškoj ligi Srbije počeli su pripreme, dovode pojačanja i prave timove, dok KK Vojvodina još uvek ne zna ni da li će se, posle 71 godine postojanja, uopšte takmičiti.
KK Vojvodina ponovo na rubu ambisa
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, po pravilima Košarkaškog saveza Srbije od sezone 2019/2020 u KLS mogu da nastupaju klubovi sa budžetom od najmanje 12 miliona dinara, a novosadski crveno-beli nisu ni blizu te cifre. Grad je obećao pomoć, ali jedan od poverilaca je pustio menicu, blokirao klupski račun i na taj način zakomplikovao scenario po kom bi klub počeo da staje na zdrave noge.
 
"Vreme prolazi, ništa se ne dešava i situacija postaje krajnje ozbiljna. Pušteni predlog za izvršenje je napravio problem, ali ne radi se o cifri koja predstavlja nepremostivu teškoću, daleko od toga. Neizvesnost nas je već skupo koštala, igrači nam odlaze. Klub su već napustili Miloš Grubor, Aleksa Birovljev i Aleksa Stojanović. Ostajemo bez kvalitetnih igrača, bez dece ovog kluba, koja su trebala da budu nosioci igre u budućnosti", kaže za Dnevnik zakonski zastupnik KK Vojvodina Radomir Jovančević. 
 
On je, kako kaže, uputio molbu gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću. "Zahvaljujući gradinačelniku, posle 14 godina klub je dobio prostorije, ali plašim se da, ukoliko se ovako nastavi, neće imati ko da u njima boravi. Molim gradonačelnika da ne dozvoli da se ugasi Vojvodina, koja se punu 71 godinu takmiči. Apelujem da pronađe način da klub nastavi da egzistira i stane na zdrave noge".
 
Prema pisanju Dnevnika, upravo dva poslednja odlaska novosadske dece Birovljeva i Stojanovića, odslikava stanje ne samo u KK Vojvodina, nego i u košarci vojvođanske prestonice. Pomenuti dvojac je otišao u Mrkonjić Grad, mesto u Republici Srpskoj sa jedva 7.000 stanovnika, bez velike košarkaške tradicije. Ipak, tamošnji entuzijasti su napravili respektabilan klub koji bez problema pazari igrače i u 50 puta većem i ekonomski neuporedivo snažnijem Novom Sadu.
 
Najveći grad Vojvodine, čudnim spletom okolnosti, već godinama nema muški košarkaški klub u ABA ligi. Nevolja je što ga nema ni u ABA 2 ligi, ima samo jedan (Vojvodinu, ako uopšte opstane) u KLS i ni jedan u Drugoj ligi. Dodatni apsurd je da Vojvodina odavno nije imala kvalitetniju juniorsku i kadetsku ekipu, ali zbog stanja u klubu pitanje je da li će se opšte takmičiti ove sezone.
 
Inače, za trenera seniorskog tima bio je viđen iskusni stručnjak reprezentativnog kalibra Miroslav Muta Nikolić, ali kako zaključuje novinar Dnevnika, "ako nema kluba, nema ni trenera".
  • Novi Sad

    24.08.2019 19:53
    Kabel
    Samo jedan je Filip Socek...
  • Limanac

    24.08.2019 01:27
    Ima li pameti u ovom gradu ...u Pokrajini ????!!!! Pa KK Vojvodina treba da bude BREND !!! Zvezda ,Partizan i Vojvodina a onda svi ostali !!! Da se tolike godine nije našao generalni sponzor ,pa baš sramota .Kada su posle 20 godina vratili Vošu u prvu ligu (tkz KLS) svi smo verovali da će se sponzori samii nuditi ..kad su u prvoj sezoni u KLS izborili Super ligu ..opet ništa ...i opet prazna obećanja ...i kad se tim u protekloj sezoni rasuo a ovi dečaci (koje neki sad omalovažavaju) uspeli da izbore opsanak ... i načine veliko iznenadjenje kad se zna zašto su mnogi otišli i koji je budžet kluba ... od grada su dobili prostorije i kao sad će sve krenuti ... Sad je najlakše svu krivicu prebaciti na Jovančevića .A gde su bili ovi što sad blokiraju račun kluba ,kad je taj isti Raša više od decenije gledao na sve načine da se izbori za opstanak kluba .Ne kažem da nema i njegove krivice ,al tvrdim - manje nego ostalih .Pa ja tog dotičnog 'gospodina?* Bangeju nisam nikad video ni kao gledaoca u publici .Gde je bio sve ove godine ,da pripomogne .I sada on sve godine borbe ,truda i rada baci u vetar i dovede klub na rub ambisa ,kako rekoste u naslovu .To je ta sujeta koju neko spomenu ...
    Jeste Novi Sad prostorno veliki grad ,ali po mnogo čemu " mali je ovo grad" i sve se u njemu zna ...."
    P:S neko je pitao gde je Socek .Vidim da je u gradu .Socek je odličan trener i ima puno vrlina al ima jednu veliku manu - veruje u ljude !
  • stara kuka koja pamt

    23.08.2019 12:34
    ??
    Djuka, ala se ti nalupeta... Promašio si klub, deceniju, ljude. Za one koji ne znaju: KK Vojvodina je godinama imala najmanji budžet u KLS, svega 5 miliona dinara od grada. Primera radi, KK Tamiš je od Pančeva dobijao 20. A Raša Jovančević je više od 10 godina držao klub na svojoj grbači, dajući SVOJ novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.