Remi FK Vojvodine u Banjaluci, prihod od prodaje ulaznica u humanitarne svrhe

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 1:1 (0:0) protiv ekipe Borca, u prijateljskom meču odigranom u Banjaluci.

Pred oko 3.000 gledalaca na Gradskom stadionu, strelac za domaćina bio je Jakupović u 64, dok je gol za Vošu postigao Drinčić u 86. minutu.

Na terenu se tokom utakmice vodila bespoštedna, ali fer borba, a prva ozbiljnija šansa viđena je tek u 43. minutu, kada je Stojković odigrao dobar pas do Vinsenta, koji je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta otišla preko gola.

Još bolju priliku, Vojvodina je imala u 57. minutu, kada je Matić u šesnaestercu prihvatio dubinski pas i ostavio loptu do Neškovića, koji se driblingom izborio za poziciju za udarac i potom šutirao sa desetak metara, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Na drugoj strani, Borac je vrlo blizu pogotka bio u 62. minutu, kada je najpre Crnov prihvatio loptu u šesnaestercu Vojvodine i odigrao povratni pas do Kajkuta, koji je šutirao, ali je Simić sjajno odbranio. No, samo dva minuta kasnije, domaćin je ipak došao u vođstvo.

Ponovo je Kajkut šutirao, Simić je odbranio, ali se lopta potom odbila do Jakupovića, koji je lako pogodio nebranjenu mrežu iz svog bukvalno prvog dodira sa loptom nakon što je ušao na teren.

U 74. minutu, Vojvodina je imala odličnu priliku da izjednači, kada je, nakon greške odbrane Borca, lopta u šesnaestercu došla do Matića, koji je šutirao, ali je golman Kutić uspeo da odbrani. Svega četiri minuta kasnije, posle kornera koji je izveo Drinčić, Matić je uputio novi udarac, ovoga puta glavom, ali je lopta pogodila prečku.

Međutim, u 86. minutu, Voša je ipak došla do izjednačenja. Slobodan udarac za "staru damu" sa dvadesetak metara iskosa je izveo Drinčić i pogodio dalje rašlje golmana Kutića.

Na severnoj tribini stadiona zajedno su bili organizovani navijači Borca i Vojvodine, između kojih već decenijama vladaju prijateljski odnosi, te su se tokom utakmice naizmenično pevale pesme obe kluba, a u drugom poluvremenu priređeni su koreografija i vatromet, što nije pokvarila ni kiša koja je padala tokom čitavog meča u Banjaluci.

“Ekspedicija fudbalskog kluba Vojvodina je vrlo srdačno dočekana u Banjaluci, u koju je došla još u četvrtak, a ljubazni domaćini iz Borca ne samo da su se potrudili da se svi iz tabora 'stare dame' osećaju kao kod kuće, već su i snosili kompletne troškove boravka Vojvodine u glavnom gradu Republike Srpske, baš kao što su i oberučke prihvatili predlog sportskog direktora FK Vojvodina Nikole Lazetića za odigravanje ovog prijateljskog meča”, navode u FK Vojvodini.

Predstavnici rukovodstva dva kluba, na čelu sa predsednicima Vicom Zeljkovićem i Vojislavom Gajićem, na zajedničkom ručku uoči utakmice iskoristili su priliku da porazgovaraju o aktuelnim fudbalskim temama, ali i o mogućnostima za još čvršću i prisniju saradnju između dva kluba u budućnosti, pri čemu je predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić svojim domaćinima izrazio veliku zahvalnost na ukazanom gostoprimstvu i dobrodošlici, te ih pozvao da u skorije vreme budu gosti FK Vojvodina u Novom Sadu.

Pred početak utakmice, igrači dva tima zajedno su se slikali sa malom Sarom Vujinović iz Banjaluke, koja boluje od cerebralne paralize i kojoj su potrebna nova kolica koja mogu da prate njen rast, te će joj u tu svrhu biti prosleđen sav prihod od prodaje ulaznica sa ovog meča.

Takođe, uoči meča, predstavnici FK Borac uručili su dres svog kluba sadašnjem fudbaleru Vojvodine Siniši Saničaninu, koji je ranije nastupao za tim iz Banjaluke, u znak zahvalnosti sve što je pružio kao član ovog kluba. 

  • Hasan

    09.09.2019 01:13
    Seckati
    Vojvodina je bila u republici Srpskoj...u bosni je bila gay parada...izgleda da je haweye zalutao.
    Napred voša.
  • Haweye

    07.09.2019 22:18
    ...
    Gde su ovi autonomaši i analonimusi da kude i likuju sa pitanjima "Šta FK Vojvofina radi u Bosni?" i slično...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.