Novosadska liga: Trka Jedinstva i TSK-a u vrhu, Veternik posle preokreta savladao Novi Sad

Četvrto kolo Novosadske lige donelo je nove pobede Jedinstva, TSK-a i Indeksa, dok je Veternik posle preokreta savladao Novi Sad.
Novosadska liga: Trka Jedinstva i TSK-a u vrhu, Veternik posle preokreta savladao Novi Sad
Foto: 021.rs
Peti rang domaćeg fudbala, Novosadska liga, polako se zahuktava, a start prvenstva nam pokazuje da je pred nama neizvesna trka. Kao i prošle sezone, TSK se nalazi u samom vrhu, ali ovog puta, umesto Mladosti, rival za promociju u viši rang im je Jedinstvo iz Rumenke. Ova dva tima deli samo gol razlika, tu su Rumenčani dominantni s obzirom da su do sada postigli 20, a da nisu primili nijedan gol.
 
Utakmica kola odigrana je svakako u Veterniku, gde je istoimeni klub dočekao Novi Sad. Blagi favorit bili su upravo "Kanarinci", koji su u Veternik došli neporaženi u prva tri kola. 
 
Pokušavali su igrači Novog Sada da dođu do prednosti u prvom poluvremenu, napadali su konstantno, ali je golman Veternika bio na visini zadatka. Ipak, otpor je slomljen u 41. minutu, kada je iz slobodnjaka Bajat odličnim šutem zatresao mrežu domaćina. Drugo poluvreme donelo je dosta neiskorištenih prilika gostujućeg tima, što je, po pravilu, kaznio domaćin. Najpre u 76. minutu, dolaze do izjednačenje i pored negodovanja Novosađana da je u pitanju bio ofsajd, dok je nadoknada vremena bila kobna za "Kanarince", pošto su bez ijednog boda ostali u 92. minuti.
 
Najubedljivu pobedu u ovom kolu ostvario je Indeks, koji je na domaćem terenu sa 6:0 savladao Petrovaradin. Momci koji igraju na Đačkom igralištu kraj Dunava ovom pobedom su izbili na treće mesto u prvenstvu, sa tri pobede i jednim remijem. 
 
Jedinstvo je nastavilo u sigurnom ritmu, pa je na gostovanju slavilo protiv Siriga sa 2:0. Ubedljiv je bio i TSK, koji je na gostovanju u Đurđevu srušio Bačku sa 5:0. 
 
Fruškogorski partizan je na domaćem terenu nadigrao Slaviju, te su tako Bukovčani upisali prvu pobedu u prvenstvu.
 
U ostalim utakmicama sastali su se: Omladinac - Šajkaš 0:1, Tatra - Fruškogorac 2:2, ŽSK - Hajduk 5:1, Bačka - Futog 1:1.
 
Naredno kolo igra se u sredu, 11. septembra.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.