Novosadska liga: "Kanarinci", Rumenčani i Veterničani u pobedničkom ritmu, TSK ponovo bez bodova

Utakmice 6. kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda.
Novosadska liga: "Kanarinci", Rumenčani i Veterničani u pobedničkom ritmu, TSK ponovo bez bodova
Foto: 021.rs
Prijatno iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva predstavlja Veternik, koji je, nakon poraza na otvaranju sezone, povezao pet pobeda. Poslednja tri boda Veternik je ugrabio u duelu sa Slavijom, koju je dočekao na svom terenu. 
 
Od samog starta meča Veterničani su igrali ofanzivno, prebacujući težište igre na polovinu protivnika. Ipak, Salajčani su odolevali sve do finiša prvog dela utakmice. Posle izvedenog kornera lopta stiže do Čedomira Nikolića, koji šutira sa nešto više od 20 metara i odličnim golom matira čuvara mreže Slavije.
 
U drugom poluvremenu je nastavljeno u sličnom ritmu, s tim što je Slavija zaigrala bolje, imala par dobrih prilika, bez konkretne završnice. Peta vezana pobeda Veternika ovaj tim smešta na treću poziciju u šampionatu.
 
 
Upravo je Veternik bio taj koji je naneo jedini poraz Novom Sadu u dosadašnjem toku Novosadske lige. Međutim, "Kanarinci" nisu dozvolili da ih taj poraz poremeti i nastavili su uspešno u takmičenju. Na gostovanju u Begeču sa 3:0 su savladali Bačku.
 
Do prednosti Novi Sad je stigao već u petom minutu preko Simića, a 20 minuta kasnije sa bele tačke precizan je Đanković. Nastavila se oštra igra u prvom poluvremenu, pa je za plavo-žute dosuđen još jedan jedanaesterac, a ponovo je precizan bio Đanković. Gosti su u drugom poluvremenu ostali bez Simića, koji je isključen zbog oštrog starta, ali 30 minuta sa igračem manje nije značajno uticalo na igru Novog Sada.
 
 
Petrovaradin, koji ove godine ne igra najbolje, pokazao se kao nešto tvrđi orah na domaćem terenu za Jedinstvo iz Rumenke, koje ove sezone dominira petim rangom domaćeg fudbala. Posle prvih 45 minuta golova u Petrovaradinu nije bilo, otpor domaćina slomljen je tek u drugom poluvremenu, kada su Pekić i Kotuljač doneli nova tri boda za Jedinstvo.
 
Zanimljiv podatak je da je u dosadašnjem delu prvenstva Jedinstvo postiglo 25 golova, a da se njihova mreža nije nijednom zatresla, što znači da im je mreža čista već 540 minuta u šampionatu.
 
Najubedljivija pobeda viđena je u Kisaču gde je Tatra pobedila Hajduk iz Čuruga sa 7:1. Tatra nastavlja da pruža promenljive partije, dok Hajduk ima kontinuitet u velikom broju primljenih golova.
 
Možda je prošlonedeljni poraz TSK-a na domaćem terenu od Siriga udzrmao Temerince, pa su i ove nedelje ostali bez tri boda. Na gostovanju na Đačkom igralištu u Novom Sadu, pobedio ih je Indeks minimalnim rezultatom.
 
U ostalim mečevima sastali su se: Omladinac - Fruškogorski partizan 3:1, ŽSK - Šajkaš 1:2, Bačka 1923 - Fruškogorac 0:2, Sirig - Futog 3:2. 
 
  
  • Juda ben hur

    16.09.2019 12:36
    Realno
    Veternik ide u viši rang tamo muje mesto naj bolji klub u gradu
  • Gale

    16.09.2019 12:24
    Novosadska
    Bas lepo sto NS ligu mogu da pratim preko vaseg sajta. Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport