VIDEO: Rukometaši Vojvodine slave šesti Superkup

Rukometaši Vojvodine osvojili su Superkup Srbije, pobedivši Dinamo iz Pančeva rezultatom 25:23.
Novosađani u svoj "Dom šampiona" na Slanoj bari nose šesti trofej Superkupa u klupskoj istoriji. 
 
Utakmica nije bila laka za aktuelne šampione, koji su prošle sezone uzeli triplu krunu. Pančevci su igrali dosta dobro u prvom poluvremenu, raspoloženi su bili Dimitrijević, Mitrović i Zlatanović. Dobro igra bila im je dovoljna da na poluvremenu rukometaši Dinama povedu sa 16:13.
 
Međutim, na startu drugog poluvremena Vojvodina preko Stefana Ilića, uz konstantno dobro Verkića na golu, stiže do izjednačenja na 20:20. Neizvesna je bila završnica, Voša je preokrenula na 22:21, a u narednim minutima Stanković pogađa za 25:23. Imali su igrači Dinama priliku da možda utakmicu i vrate u egal, ali je nisu iskoristili.
 
 
"Dinamo ima odličnu ekipu, ima asove Vučkovića, Mitrovića. Oni su klasa. U prvom poluvremenu nismo postojali na terenu. Statistika govori sve. Odbrana je bila bolja u drugom poluvremenu. Bio je veliki pritisak na nas da osvojimo trofej i igrali smo u grču. Biće interesantnija sezona nego prethodna", rekao je posle utakmice trener Vojvodine Boris Rojević.
 
U Vojvodini poručuju da je sezona tek počela, da se priprema nova "berba trofeja", koja obično dolazi na prolaće.
 
Voša se ove godine takmiči na nekoliko frontova, u prvenstvu, Kupu Srbije, EHF kupu i regionalnoj SEHA ligi.
  • Honda

    18.09.2019 09:01
    Verkic sampion!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.