Borac iz Bobote dobio Vošu u prijateljskom meču, uprava i igrači dočekani uz pesmu

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Borca iz Bobote 2:1, na prijateljskom meču povodom obeležavanja devet decenija postojanja ovog kluba iz Hrvatske.
Strelac za novosadski tim bio je Nešković u 22, dok su radost Borcu doneli Grubišić u 48. i Milovanović u 55. minutu. 
 
Prva dobra prilika na meču viđena je u osmom minutu, Zukić je izveo slobodnjak, golman Bobote je odbranio, a nedugo potom šutirao je i Nešković, ali je lopta otišla iznad prečke. Odličnu priliku imao je Borac 10 minuta kasnije, kada je Paunović šutirao, umalo savladavši Toromana, ali je lopta pogodila stativu.
 
Voša je do prednosti stigla u 22. minutu, kada je Petković centrirao, a do lopte je došao Nešković, koji je uspeo da savlada Rešetu. U finišu prvog dela igre Borcu je ponovo malo nedostajalo da dođe do gola, pošto je Kovačević odlično šutirao sa više od 35 metera, pogodivši prečku.
 
Na startu drugog poluvremena tim iz Bobote je došao do izjednačenja preko Grubišića. Konačan rezultat je postavljen u 55. minutu, kada je šutirao Ujvari, a loptu na putu ka golu zakačio Milovanović, što je bilo dovoljno da promeni putanju i zatrese mrežu Novosađana.
 
"Igrali smo dva puta po pola sata, mada ne sme da se izgubi ni na treningu, a kamoli na utakmici. Igralo je pet-šest omladinaca i golove smo primili upravo kada je na terenu bilo dosta igrača od po 17-18 godina, ali opet je nedopustivo da se izgubi, jer je među njima bilo i reprezentativaca. Ovde smo došli na želju našeg predsednika i da vidimo ove divne i kulturne ljude, koji su nas stvarno fenomenalno ugostili i pokazali se kao sjajni domaćini. Borac je pokazao da ima zavidan kvalitet i to ne samo za taj rang takmičenja, već za mnogo više, te mu čestitam na pobedi", rekao je Lalatović po završetku meča.
 
Domaćinski doček za upravu, stručni štab i igrače
 
Kako je saopštio FK Vojvodina, delegacija Vojvodine dočekana je veoma srdačno i veselo u Boboti. Odmah po dolasku na igralište dočekani su pesmom i tradicionalnom hranom.
 
Delegaciju novosadskog kluba predvodio je predsednik Vojislav Gajić, koji dolazi iz Bobote i koji je svojevremeno igrao za Borac, a jedan period proveo je i na čelu tog kluba. Kako je rekao, veoma mu je drago što je Vojvodina ponovo došla da proslavi jubilej kluba, dodajući da se u Boboti oseća kao domaćin i kao gost.
 
Osim predsednika Gajića, meču u Boboti prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i članovi Upravnog odbora kluba Ljubomir Apro, Milan N. Đukić i Nikola Vasiljević, sportski direktor Nikola Lazetić, direktor stadiona Dragomir Tanović, kao i brojni prijatelji kluba.
 
Da je atmosfera bila vesela moglo se videti i na video snimku koji kruži društvenim mrežama, a na kojem šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović, uz pomoć predsednika kluba, peva pesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa".
  • EvoOvako

    18.09.2019 14:00
    Svaka
    Čast Voši na održavanju lepih odnosa sa malim FK iz Ravnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.