Odbojkaški turnir "Memorijal velikana" od sutra na Spensu

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir "Memorijal velikana", u čast Žarka Petrovića i Radovana Dabića, biće odigran od 20. do 22. septembra, u maloj sali Spensa.
Odbojkaški turnir "Memorijal velikana" od sutra na Spensu
Foto: 021.rs
Osim domaćina Vojvodine, tokom tri dana, u šest utakmica, snage će odmeriti i ACH Volley iz Ljubljane, Calcit Volley iz Kamnika i HAOK Mladost iz Zagreba.
 
Generalni direktor Vojvodine Nikola Salatić poručuje da je ovaj memorijal lepa prilika da se evociraju uspomene i čuva sećanje na legende OK Vojvodina i velikane domaće odbojke, Petrovića i Dabića, koji su prerano napustili ovaj svet.
 
"I igrački, turnir će biti kvalitetan, zanimljiv, gosti će nam biti dobre ekipe, dve prvoplasirane iz Slovenije i prvak Hrvatske. Biće to i generalna proba za novu sezonu, iako nećemo biti kompletni, jer su nam Todorović i Lakčević na Evropskom prvenstvu. Pozivam i publiku da dođe, da vidi i podrži jednu novu ekipu. Momci su već napredovali, a imaju još prostora za to", dodaje Salatić.
 
Šef struke OK Vojvodina Siniša Gavrančić ukazuje na to da se njegov tim za predstojeću sezonu priprema već dva meseca i da je zadovoljan time kako su igrači radili u prethodnom periodu.
 
"Napravili smo dobre temelje na kojima treba da gradimo ambicije za novu sezonu. Bazični deo je urađen, a kroz utakmice se spremamo za takmičenja. Turnir će dobro doći da vidimo gde smo, da izrotiramo sve igrače, sa glavnim ciljem da pripremimo ekipu za prvi meč, a to je Superkup", navodi Gavrančić.
 
Primač Pavle Perić dobro je igrao na pripremama u Sloveniji, ali očekuje da se on i saigrači pokažu u još boljem izdanju na domaćem terenu. Kako kaže, ovo je poslednja provera pred početak sezone i prilika da "vide gde su i koliko još treba da rade".
 
"Podrška navijača je uvek važna, a mislim da je ona još bitnija za našu prilično novu ekipu. Zato očekujem publiku na tribinama, jer bi to bio lep uvod u sezonu", zaključuje prvotimac Vojvodine.
 
Program
 
Petak, 20.septembar
  • ACH Volley - Calcit Volley 17h
  • Vojvodina - HAOK Mladost 19:30h
 
Subota, 21. septembar
  • Vojvodina - Calcit Volley 17h
  • HAOK Mladost - ACH Volley 19:30h
 
Nedelja 22.septembar
  • Calcit Volley - HAOK Mladost 11h
  • Vojvodina - ACH Volley 13:30h

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.