"Trofej Ilija Pantelić" u čast Vošine legende za vikend u Novom Sadu

Međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije "Trofej Ilija Pantelić", u čast legendarnog golmana Vojvodine, održava se tokom vikenda.
Peti po redu turnir u čast velikana okupiće 68 timova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore i Makedonije. Na turniru će se nadmetati i mališani iz Vojvodine, Crvene zvezde, Partizana, Rada, Spartaka, TSC-a, a organizatori ističu i dolazak tuzlanske Slobode, koja ove godine obeležava vek postojanja. 
 
Fudbaleri uzrasta 12, 11, 10 i devet godina svoje mečeve će igrati na terenu FK Slavije, dok će osmogodišnjaci i sedmogodišnjaci igrati na terenu Sportskog centra "Sajmište".
 
Iako je svečano otvaranje zakazano za subotu, u 20 časova, na "Štrandu" uz veliki vatromet, prvi mečevi će biti odigrani već tokom dana. U nedelju će se igrati eliminacioni mečevi četvrtfinala, polufinala i finala, dok će dodela medalja i pehara biti organizovana na Štrandu.
 
Ilija Pantelić bio je golman prve šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine, a po mišljenju mnogih, "Panter" predstavlja jednog od najboljih golmana koje je fudbal u Srbiji ikada imao. Za Vošu je igrao od 1961. do 1969. i u tom periodu je odigrao 176 prvenstvenih utakmica, postigavši šest golova iz jedanaesteraca.
 
Na meču protiv Trešnjevke iz Zagreba 1963. godine, ušao je u istoriju fudbala kao jedini golman, u tom momentu, koji je postigao het-trik na jednoj utakmici. Nakon odlaska iz Novog Sada, uspešno je branio golove Pariza, Olimpika, Bastije, Pari sen Žermena. Bio je član reprezentacije koja je 1968. godine bila vicešampion Evrope.
 
Nakon što je završio igračku karijeru, vratio se u Novi Sad gde se posvetio radu u omladinskoj školi FK Vojvodina, koja danas nosi ime upravo po Iliji Panteliću. 
 
Rođen je 1942. godine, a preminuo je 2014. u Novom Sadu.
  • Sloba53

    28.09.2019 07:53
    Prava legenda Vojvodine i bivše države. Takvih likova više nema u mutnim vodama industrije fudbala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport