Novosadska liga: Jedinstvo slavilo u duelu sa TSK-om, Veterničani sigurni, Bačka "razmontirala" Hajduk

Utakmice osmog kola Novosadske lige odigrane su u sredu, a u derbiju između Jedinstva i TSK-a pobedu su odneli Rumenčani.
Novosadska liga: Jedinstvo slavilo u duelu sa TSK-om, Veterničani sigurni, Bačka "razmontirala" Hajduk
Foto: 021.rs
U derbiju kola između Jedinstva i TSK-a slavili su Rumenčani i to ubedljivom pobedom na domaćem terenu. Jedinstvo je prvi gol slavilo već u 11. minutu kada je Stričević doveo Rumenčane u vođstvo, koje je uvećano u 24. minutu preko Veselinovića.
 
Nastavilo je Jedinstvo sa dominacijom na terenu i u drugom delu igre pa su viđena još dva gola. Strelac oba pogotka, u 68. i 80. minutu, bio je Rodić, koji je postavio konačan rezultat na 4:0. Jedinstvo u osam kola ima osam pobeda, dok TSK nastavlja pad na tabeli, pa je sada na šestom mestu Novosadske lige, iako ima još dosta da se igra, pa povratak Temerinaca u vrh tabele ne bi bio iznenađenje.
 
Sirig koji je ove sezone stigao u peti rang domaćeg fudbala počeo je polako da podiže formu, pa su zaređali tri pobede, uzevši bodove TSK-u, Futogu i Fruškogorcu, a u sredu im je na njihov teren stigao drugoplasirani tim lige Novi Sad. Iako je Sirig pružao otpor, "Kanarinci" su vrlo brzo stigli do vođstva.
 
Novajlija u timu Novog Sada, Tubić, bio je dvostruki strelac. Najpre je u 10. minutu načeo mrežu Siriga, da bi posle samo tri minuta uvećao tu prednost na 2:0 udarcem sa ivice šesnaesterca. Pokušavali su fudbaleri Siriga da dođu do izjednačenja, vodeći se onim kako je "2:0 najopasniji rezultat". Imali su dobru priliku na startu drugog dela igre, a trud im se isplatio u 76. minutu kada su stigli do izjednačenja. Ipak, fudbaleri žuto-plavih mogli su mirno da privedu kraju ovu utakmicu i upišu nova tri boda u sezoni.
 
 
Do sigurne pobede stigli su i Veterničani, koji su na svom terenu dočekali Fruškogorski partizan iz Bukovca, koji igra dosta loše ove sezone. Vrlo brzo su domaćini stigli do prednosti, pošto je čuvara mreže Bukovčana savladao kapiten Čalija. Kapiten Veternika bio je siguran i iz udarca sa bele tačke u 10. minutu.
 
Po povratku sa odmora Veternik je samo potvrdio svoju pobedu, postižući gol već u 48. minutu preko Srdanovića. Tačku na ovu utakmicu stavio je Malinović u 87. minutu dovodeći Veternik u vođstvo od 4:0. Veterničani posle osam kola imaju dobar skor od šest pobeda i dva poraza.
 
 
Seriju pobeda nastavio je i Šajkaš, koji je na gostovanju u Kisaču savladao Tatru sa 2:0, dok je Indeks slavio na domaćem terenu sa 3:1 u meču protiv Fruškogorca.
 
Ubedljivu pobedu odnela je Bačka iz Đurđeva, koja je savladala Hajduk sa čak 7:0. Hajduk je ubedljivo najlošiji tim Novosadske lige, pa je sa gol razlikom 9:44 i bez ijedne pobede, zasluženo poslednji. Kako je ovom timu iz Čuruga gol razlika već sada -35, velike su šanse da Hajduk nasledi mošorinski Miletić, koji je prošle sezone primio više od 100 golova u šampionatu.
 
U ostalim mečevima igrali su: Omladinac - ŽSK 2:2, Bačka - Slavija 2:3, Petrovaradin - Futog 1:3.
 
  
  • TSK

    27.09.2019 00:40
    SNS
    Vidiš kako se ostvari maksimalan učinak u ligi kad stranka preuzme klub

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport