Limanci postavljaju rekorde u basketu

Basket tim Liman uspeo je da se domogne poslednjeg Masters turnira koji im je nedostajao i time postane jedini tim ikada koji je uspeo da obezbedi učešće na svim masters turnirima FIBA 3x3 serije, u toku jedne sezone.
Liman je već ranije obezbedio učešće na masters turniru u Saudijskoj Arabiji, a osvajanjem FIBA 3x3 challenger turnira, koji je 28. i 29. septembra održan u Seoul-u (Južna Koreja), plasirao se i na turnir masters serije u Nanjing-u. 
 
I pored izuzetno teške sezone, tokom koje je tim usled povreda bio oslabljen neigranjem svog najboljeg igrača i kapitena Stefana Stojačića, kao i uz povremeno odsustvo Aleksandra Ratkova i Stefana Kojića, momci iz Limana su uspeli da u sezoni ove godine postignu neverovatan uspeh.
 
"Definitivno je veoma teška sezona iza nas. Povrede koje su zadesile našu ekipu ove sezone ostavile su traga na igru Limana. Veoma teško je bilo izdignuti se iznad situacije i vratiti se na pobednički put. Uhvatili smo odličan ritam u septembru, iako samo sa tri igrača na nekim turnirima, i zadržali kontinuitet dobrih igara... Izboriti svih 11 mastersa je više nego uspeh. Niko nikada u istoriji 3x3 basketa nije uspeo da izbori sve masterse tako da maksimalno motivisani i optimistični dočekujemo najbitniji deo sezone - kraj sezone", rekao je Maksim Kovačević.
 
Liman je učvrstio svoju poziciju na prvom mestu ovogodišnjeg FIBA 3x3 World Toura, te će pored ovih 11 masters turnira biti učesnik i finalnog masters turnira – Utsunomiya Final 2019, koji će biti održan 2. i 3. novembra u Japanu.
 
Sjajne momke iz Limana već 12. i 13. oktobra očekuje 10. masters turnir po redu, koji će igrati u Nanjing-u u Kini.
  • Arwen

    30.09.2019 04:59
    I'm a simple woman
    Zbog finala Debrecena, kao i igranja u Montrealu, plus kratka kosa (bez onog groznog repa), Maksim je postao mmmMaksim.
  • Limanac

    29.09.2019 22:58
    Bravo
    Svaka čast momci!
  • Marko

    29.09.2019 22:51
    Ma bravo momci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.