Odbojkaši Vojvodine ubedljivi protiv Zvezde na startu Superlige

Odbojkaši Vojvodine savladali su ekipu Crvene zvezde u prvom kolu Superlige pred oko 500 posetilaca u Maloj sali Spensa.
Voša je pobedu odnela rezultatom 3:0 (25:19, 29:27, 25:15).
 
Novosađani su ovaj meč odigrali bez iskusnog Nikića i na taj način potvrdili da imaju širok spektar igrača i da svi jednako mogu da doprinesu uspehu. Na terenu je bio odlični Kovačević, a u trećem setu su šansu dobili i Buša i Bajandić.
 
Nešto opušteniji ulazak domaćina u meč omogućio je Crvenoj zvezdi da povede na startu, ali je blokom Vojvodina anulirala zaostatak, zaigrala kako treba, bila dobra u svim elementima i vrlo brzo stigla do opipljive prednosti, te rutinski stavila tačku na set. Imali su puleni trenera Gavrančića visoko vođstvo i u drugom setu, pre svega u završnici (19:15, 20:16), ali je pad koncentracije kumovao izjednačenju, a onda i set lopti protivnika. Ipak, izjednačila je Vojvodina, a onda je servisom Perić doneo i set loptu. Još nekoliko trenutaka lomilo se na terenu, da bi sve dileme rešio Kovačević za vođstvo od 2:0.
 
U trećem periodu bili su Novosađani najubedljiviji, potpuno su se razigrali i dominirali do maksimalne pobede u ovom susretu. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste svakako čak 19 blokova Vojvodine u samo tri seta, a dominirali su Simić i Mašulović.
 
"Deluje da je bilo lako, ali smo morali da se potrudimo. Krenuli smo ozbiljno u novu sezonu, najpre smo osvojili Superkup, a onda i u ligi savladali istog rivala. Zadovoljni smo, idemo dalje, iz kola u kolo, maksimalno ozbiljno", rekao je posle utakmice novi libero Nikola Lakčević.
 
Trener Siniša Gavrančić istakao je da je teško istog, pa još dobrog, rivala pobediti dva puta za kratko vreme, što trijumf u prvom kolu lige čini još vrednijim.
 
"Bilo je važno da se zaboravi Superkup i da se krene dobro u ligi. Igrači su to shvatili na pravi način, odigrali su u jednom dahu, mada je taj drugi set bio egal u završnici. Važno je da i takvim situacijama pokažemo karakter. Šansu je dobilo više igrača i to ćemo raditi i ubuduće", naveo je Gavrančić.
  • Novosadjanin

    06.10.2019 18:01
    realnost
    Zvezda protiv Zvezde glatka pobeda,Odbojka Novi Sad Beograd težak poraz.
  • MilancheFKV

    06.10.2019 16:57
    Realnost
    Ovako bi bilo i u fudbalu da politika ne mesa prste :)
  • Novo naselje fcv

    06.10.2019 15:22
    Nema sudija i rezimskih media, odmah realnost...
    Napred, Vosa, u inat dusmanima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.