Lalatović: Dao bih 10 godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom

Šef stručnog štaba FK Vojvodina Nenad Lalatović izjavio je nakon pobede nad Spartakom u prvenstvu da se potajno nada osvajanju titule sa timom iz Novog Sada.
Lalatović: Dao bih 10 godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom
Foto: 021.rs
Trener Novosađana u nekoliko navrata je poručio kako je titula rezervisana za Crvenu zvezdu i Partizan, kao i da Zvezda trenutno ima najkvalitetniji tim. Kada je ponovo stao za kormilo novosadskih crveno-belih, Lalatović je istakao da je cilj Vojvodine mesto koje je vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.
 
Iako je u poslednje dve sezone Voša imala dosta loš rezultat na kraju šampionata, Lalatovićeva odmerenost i ukazivanje na to da je cilj, pre svega, Evrope, naišla je na kritike kod dela navijača Vojvodine, a mnogi su se pitali zbog čega, kao trener kluba sa velikim ambicijama, ne govori da ide na titulu. 
 
Posle pobede nad Spartakom u vojvođanskom derbiju, Voša se na kratko vratila na prvu poziciju u šampionatu, ali ju je ubrzo pretekla upravo Crvena zvezda. Lalatović je poručio da je biti prvi na tabeli, pa makar i na dva minuta, dobar osećaj, negirajući da je u nekom momentu rekao da Vojvodina ne želi titulu.
 
"Možda sam se loše izrazio, ali je naša najveća želja kada bismo mogli da osvojimo titulu. To je teško, ali se uvek nadamo. Kada je Lester mogao u Engleskoj, zašto mi ne bismo mogli u Srbiji? Ja to ne izgovaram, jer ne želim da provociram druge sa takvim izjavama. Potajno, i navijači Vojvodine i ja se tome nadamo. To bi bio fenomenalan san, da li ćemo ga dosanjati, ja to ne znam. Biće jako teško. Nikada to nisam rekao i nikada nisam mislio da ne želim titulu sa Vojvodinom. Ja želim titulu sa Vojvodinom. Dao bih sada 10 godina svog života kada bih tako nešto moglo da se desi. A nadam se da može, kao što je u fudbalu sve moguće", poručio je Lalatović, nakon meča sa Subotičanima.
 
Lalatović je ranije govorio i da bi Vojvodina mogla da se nada tituli u naredne četiri godine ukoliko bi "bukvalno svaka utakmica u ligi bila 50:50 po pitanju suđenja", navodeći da je vreme da titula izađe iz Beograda. 
 
Otkad se raspala SFRJ, a sa njom i tadašnje fudbalsko prvenstvo, u Jugoslaviji, potom u SCG i Srbiji, nijedan klub van Beograda nije osvojio šampionat. Samo jedne sezone dogodilo se da prvak ne budu Crvena zvezda ili Partizan. Bilo je to u sezoni 1997/98, kada šampion bio Obilić.
 
Vojvodina je trenutno druga u šampionatu, a prvoplasirana Crvena zvezda, koja ima utakmicu manje, beži novosadskom klubu za bod. Vošin štab će iskoristiti reprezentativnu pauzu da otputuje u Italiju, gde će odigrati prijateljsku utakmicu sa Brešom.
  • Simbad

    09.10.2019 14:50
    Normalno.
    Svako hoće u svome CV -u da ima upisano prvak države. Posle Voše, Lalat ide u Bolonju, pa Inter, Arsenal iz Londona.
  • Radojica

    08.10.2019 08:58
    Pitaj onog
    Jesi nisi ti rekao da mu se diviš kako on vodi zemlju?

    Pa sad ga pitaj da ti da bar drugo mesto, ako ne i titulu. Onda ćeš biti veliki kao Rajevac, a to nije baš moguće u tvom slučaju.

    Ako ti to da, eto dolazimo na stadion da vidimo njega i njegov poklon za nešto protiv čega je iskreno, nečemu čije je ime pljuvao i gazio godinama - Vojvodinu.

  • rale

    08.10.2019 07:17
    A ja bi recimo voleo da država prestane da daje milione eura fudbalskim klubovima, da preusmeri te pare u penzije i bolnice, a da fudbal postane amaterski sport i ko hoće neka se igra i druži po livadama i igralištima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.