Novosadski maraton u nedelju, 13. oktobra

Novosadski maraton, 27. po redu, održaće se u nedelju, 13. oktobra.
Novosadski maraton u nedelju, 13. oktobra
Foto: Pixabay
Start glavne trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode. 
 
Predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić poručio je kako je u pripremi maratona učinjeno sve što je bilo potrebno kako bi se trke organizovale u najboljem redu. 
 
Vozačima je upućen apel da u nedelju, tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica i izmene saobraćaja. 
 
Kako je rekao predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga, do sada se prijavilo više od hiljadu takmičara, među kojima j eoko 100 maratonaca iz 17 zemalja regiona, Evrope i sveta. 
 
"Start trke je podeljen u dva termina. Prvi termin, od 10 časova, rezervisan je za trkače maratona, štafetnog maratona, kao i učesnike trka na 33,8 i 25,4 kilometara. Ostale, kraće trke, startuju u 11:45 časova", objasnio je Dolga.
 
Osim maratona od 42,1 kilometra, organizovaće se i propratne trke: štafetni maraton, trke na 33,8 i 25,4 kilometara, rekreativno trčanje na 10,5 kilometara, trka građana na šest kilometara, trke za osnovce i srednjoškolce na 1.000, 800 i 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,1 metra, kao i trka kornjača, koja je zaštitni znak maratona.
 
Trasa Novosadskog maratona kreće se od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Zorana Đinđića, dr Veljka Petrovića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, 1.300 kaplara, Ive Andrića i Bulevarom cara Lazara, gde se pravi zaokret kod kružnog toka sa Bulevarom Evrope i vraća se nazad isto trasom.
  • hleb

    10.10.2019 08:37
    pišanje po narodu
    Maratona i igara.....i zatvaranja grada vikendom, obavezno i most slobode zatvorite da stari, bolesni i roditelji s decom koji žive ili idu preko moraju okolo.....
  • Jaja

    09.10.2019 21:50
    Super, ovih dana taxisti zatvaraju grad a za vikend ga zatvara vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport