VIDEO: Kabel poražen od Smedereva - lep gol Karaća nedovoljan za pobedu

Fudbaleri Kabela poraženi su na gostovanju od Smedereva sa 2:1, u 14. kolu Prve lige Srbije.
Tim Kabela bori se za ulazak u Superligu, čime bi Novi Sad prvi put u istoriji imao tri tima u najelitnijem rangu domaćeg fudbala. Međutim, još dosta utakmica crveno-crni treba da odigraju da bi se izborili za mesto koje ih vodi u Superligu.
 
Poslednje kolo u kojem su se susreli sa Smederovom pokazalo je da taj put neće biti niti malo lak. Nakon dve uzastopne pobede, fudbaleri Kabela upisali su treći poraz u dosadašnjem delu takmičenja.
 
A dobro je počelo za Novosađane. Poveli su već u 14. minutu preko Karaća, koji je deo veoma lep gol. Nebo je proigrao Karaća, koji je primio loptu na ivici šesnaesterca i potom uputio lep udarac spoljašnim delom noge, felširao je loptu koja se odbila o stativu i zatresla mrežu domaćina.
 
Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Potpuni preokret usledio je u drugih 45 minuta. Umesto Vukliša, u drugom poluvremenu među stative Kabelovog gola stao je Pilipović. 
 
I upravo su Pilipović, kao i ostatak odbrane, slabo odreagovali kod izjednaćujućeg gola. U 58. minutu, posle centaršuta po desnoj strani najviši u skoku bio je Đorđević, koji je doneo svom timu izjednačenje. Đorđević je bio najviši u skoku, jer se, praktično, igrač koji je trebalo da ga čuva sagnuo, umesto da skoči, dok je Pilipović samo rukom ispratio loptu u mrežu. 
 
 
Bili su igrači Smedereva konstantna pretnja po Kabel, a najviše je pretio Đorđević. Napadač Smederevaca uspeo je, posle nekoliko dobrih prilika, da se i po drugi put upiše u strelce. Slično kao i kod prvog gola, centaršut je došao sa desne strane, sam je ostao Đorđević na 11 metara i sa voleja je šutirao u gol Pilipovića, a odbrana Kabela je samo posmatrala kako domaćin dolazi do prednosti, kao da im se nije igralo.
 
Posle 14 utakmica Kabel ima 23 boda, kao i Grafičar i Dinamo, koji se nalaze na drugoj i trećoj poziciji zbog bolje gol razlike. U narednom kolu novosadski tim dočekuje upravo trećeplasirani Dinamo iz Vranja.
  • Mare

    15.10.2019 14:50
    Opet
    Lepa namestaljka iz 2 u 1 jujuju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.