FSS pokrenuo istragu zbog sumnje da je namešten meč Smederevo - Kabel

Predsednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Žarko Stevanović potvrdio je za list Danas da je pokrenuta zvanična istraga povodom sumnji da je namešten meč Prve lige između Smedereva i Kabela koji je odigran prošlog vikenda.
Sporna utakmica je igrana u okviru 14. kola Prve lige Srbije, a završila je pobedom domaćina od 2:1, nakon što su gosti na poluvremenu vodili sa 1:0. Kladioničarskim rečnikom - utakmica je došla iz "dvojke u keca".
 
Upravo su kladionice, odnosno veliki broj uplata na ovu utakmicu, probudile sumnju UEFA, odakle je poslato pismo na adresu FSS-a. Kako piše Danas, čak su i pojedini igrači drugih klubova Prve lige javljali svojim prijateljima da se na taj meč treba kladiti na "iz dvojke u keca". Ukoliko se utvrdi da je bilo sumnjivih radnji, klubovima prete ozbiljne kazne - oduzimanje bodova ili selidba u niži rang.
 
Prvi čovek Disciplinske komisije Žarko Stevanović nije želeo da iznese detalje prijave protiv dva kluba, ali je najavio da će slučaj biti što pre rešen. S druge strane, u Smedrevu tvrde da nemaju pojma o istrazi protiv njih.
 
Prvi čovek kluba Zoran Lončar ne očekuje da će bilo ko odgovarati. - Ništa ne znam o tome osim iz medija. Nama nije stiglo nikakvo obaveštenje ni o istrazi, niti znamo da je UEFA slala bilo kakav dopis FSS. Iskreno ni ne verujem da će se išta dogoditi tim povodom - rekao je za Danas predsednik FK Smederevo 1924 Zoran Lončar.
 
I u Kabelu takođe tvrde da njihova ekipa nije učestvovala u sumnjivim radnjama, ali zvaničnih izjava povodom sporne utakmice nema.
 
Na sminku možete videti detalje sa meča u Smederevu.
 
 
Fudbalskoj javnosti je sumnjivo čitavo drugo poluvreme, odnosno odluke stratega Kabela Zorana Vasiljevića, kao i ponašanje odbrambenih igrača novosadskog tima kod primljenih golova koji su delovali kao da im se utakmica ne igra, s obzirom na to da nisu pokušali da spreče pogotke. Najpre je Vasiljević na startu drugog poluvremena, umesto standardnog prvotimca, golmana Vukliša, ubacio rezervu Pilipovića. Nedugo zatim, šef struke crveno-crnih napravio je dvostruku izmenu, zamenivši Neba i Petrovića sa Vujićem i Srbijancem.
 
Pet minuta nakon dvostruke izmene, u 58. minutu, Kabel prima prvi čudan gol. Izjednačenje Smederevu doneo je Đorđević, nakon centaršuta po desnoj strani. Đorđević je skočio, dok odbrameni igrač koji mu je bio najbliže nije ni pokušao da dođe do te lopte, a Pilipović je samo ispratio loptu u svoju mrežu.
 
Potom je Kabel poslednjih tridesetak minuta igrao sa desetoricom igrača na terenu, jer se Bjeković povredio, a Vasiljević je već "ispucao" sve izmene. Ubrzo je domaćin došao do preokreta. Situacija je bila slična kao i kod prvog gola. Smederevčani su centrirali sa desne strane, ponovo je Đorđević bio sam i ponovo igrači Kabela nisu išli na tu loptu.
 
Podsetimo da je FSS po prijavi UEFA prošle sezone reagovao na sumnje u nameštanje nekoliko mečeva Superlige i Prve lige Srbije. Među kažnjenima je i Proleter iz Slane Bare koji je uplatio 2,5 miliona dinara u kasu FSS-a zbog nameštanja meča protiv Radničkog iz Niša, koji je kao i duel u Smederevu završio "iz keca u dvojku".
 
FSS je inače u maju ove godine na Skupštini doneo zaključak da će novčano biti kažnjen svaki klub za koji UEFA dojavi da je odigrao sumnjiv meč, a da će na drugu i naredne dojave biti izrečene teže kazne (oduzimanje bodova, selidba u niži rang, udaljavanje iz fudbala odgovornih lica).
  • Bosanac

    20.10.2019 20:52
    Pa taj trener Kabela je vrlo ograničen.Kao da je namerno hteo da ih uhvate.Treba ga uhapsiti i zauvek odstraniti iz sporta.Inače je poznat kao osoba spremna na sve...
  • Mica

    19.10.2019 14:05
    Uprava napolje
    Jel kabel vode Vosini navijaci?
  • RyR

    19.10.2019 12:57
    Namestanje meceva ?
    Otkud to ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.