Navijači Vojvodine: Nelogičan i antifudbalski termin derbija u Beogradu

Navijači Vojvodine nezadovoljni su time što je utakmica između Vojvodine i Partizana u Beogradu zakazana za subotu u 14 časova, u kako kažu, nepopularnom terminu iz više razloga.
 Navijači Vojvodine: Nelogičan i antifudbalski termin derbija u Beogradu
Foto: 021.rs
"Kojom logikom i na koji način se može objasniti i opravdati odluka da se derbi utakmica 15. kola Super lige Srbije, ujedno i jedan od derbija polusezone između Partizana i Vojvodine, igra u subotu od 14 časova? Da li je moguće da će derbi u kojem se sastaju dva od tri najuspešnija kluba u državi, čije utakmice po pravilu na stadion privlače veliki broj navijača oba tima, umesto u "prajm" večernjem terminu biti odigran u totalno nepopularnoj i antifudbalskoj satnici, u vreme kada je veliki broj onih koji žele da gledaju ovaj meč sprečen da dođe na stadion", pitaju se navijači.
 
Kako navode, za mnoge ljude u Srbiji, pa tako i za navijače Vojvodine, subota predstavlja radni dan kao i svaki drugi, a termin od 14 časova je vreme u kojem moraju biti na svom radnom mestu ili da obavljaju neke druge poslove koje nisu bili u mogućnosti da urade tokom nedelje. 
 
"Da stvar bude još gora po navijače Vojvodine, koji u ovoj sezoni u velikom broju dolaze na stadion "Karađorđe" i među kojima postoji veliko interesovanje za meč u Beogradu, dobili smo informaciju da policija, zbog odigravanja utakmice između Proletera i Crvene zvezde u Novom Sadu, planira da nas nakon meča protiv Partizana zadrži dodatnih sat i po vremena na stadionu u odnosu na sat i po vremena koji svakako uvek čekamo posle utakmica u Beogradu. To znači da u Beograd, iz 80 km udaljenog Novog Sada, treba da krenemo u 11 sati pre podne, da bismo se vratili u osam uveče?! Da li je ovo način na koji se čelnici našeg fudbala bore za povratak publike na stadione", navode navijači Vojvodine u saopštenju.
 
Zbog svega navedenog, navijači najavljuju da će, ako se ne promeni "nelogičan i antifudbalski termin predstojećeg derbija", bojkotovati meč u Beogradu, jer, kako kažu, ne žele da svojim prisustvom daju legitimitet "katastrofalnim odlukama rukovodilaca lige i fudbala". 
 
Odlazak na utakmicu treba da predstavlja uživanje i zadovoljstvo, a ne žrtvovanje i pristanak na celodnevno maltretiranje, dodaju navjači.
 
"Ako se utakmica zaista bude igrala u 14 časova, sektor predviđen za navijače Vojvodine ostavićemo gospodi koja je donela odluku da se meč igra u to vreme, iako sumnjamo da njih fudbal uopšte i interesuje", navodi se u saopštenju.
  • ajmo idemo

    31.10.2019 14:54
    Totenhem-lazni stub srpstva 5:0. Cukaricki-partizancic tudjmanov 2:1. Uvek je lepo derati lazne institucije i lazne stubove srpstva. Nadam se da ce sledeca biti Vojvodina.
  • Lune

    31.10.2019 10:02
    Ne razumem zašto se to naziva derbi??? Duel višestrukog šampiona i osrednjeg kluba???
  • Auto

    31.10.2019 09:42
    Kome smeta Vojvodjanski fudbal
    Vojvodina republika, Kokezija nikada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.